Katkarapupiirakka

Tämä resepti on yksi luottoresepteistäni, ja siksi olenkin hämmästynyt, etten ole aiemmin postannut sitä. Yritin oikeasti etsiä tätä reseptiarkistostamme viime viikolla, kun ryhdyin leipomaan Helatorstaina saapuvia vieraitamme varten.  Lopulta jouduin luovuttamaan ja kaivelemaan epämääräisestä paperireseptiarkistostani rytistyneen ja laikukkaan ohjeen. Jo on siis aikakin kirjoittaa ohje tänne blogin puolelle säilöön. Nyt voin hävittää tuon vanhasta aikakausilehdestä  vinoon kopioidun reseptin, joka muistuttaa minua vuosikymmenten takaisesta kesätyöpaikastani ja kopiokoneesta, jolla oli vahvasti jotain minua vastaan…

Olen siis tehnyt tätä piirakkaa ensimmäisen kerran jo noin 15 vuotta sitten, sen jälkeen monia kertoja ja edelleen resepti on toimiva. Jälleen kerran piirakka sai kehuja ja reseptiä tiedusteltiin. Olkaapa siis hyvä!

piirakka

Pohja

150g voita tai margariinia
2,5 dl venhnäjauhoja
1 dl juustoraastetta, esim emmental
0,5 dl kylmää vettä

Täyte

2 dl kermaa – 15% kevytkermakin käy
1 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
200g katkarapuja
tilliä
suolaa
mustapippuria

Nypi jauhot ja rasva. Sekoita joukkoon juustoraaste ja vesi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa noin. 10 minuuttia. Sekoita kerma, vehnäjauhot ja kananmunat. Lisää juustoraaste, katkaravut, hienonnettu tilli ja mausteet. Kaada täyte vuokaan esipaitetun pohjan päälle ja paista piirakkaa 200 asteessa vielä n. 20 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s