Mutkaton Maruseki

Pääsin nimipäiväni kunniaksi syömään Tampereen toiseen japanilaisruokaa tarjoavaan ravintolaan, Marusekiin. (Se toinen löytyy Kauppahallista, ja on nimeltään Norimaru.) Ravintola sijaitsee Hämeenkadun loppupäässä, Westendin talossa. Pysäköintitilaa ei heti ravintolan edestä löydy, mutta autoilijat voivat jättää koslan odottelemaan Hallituskadulle tai vaikkapa Sokoksen parkkitaloon.

Ravintolaan astuessa ei jää epäselväksi, mitä maata täällä edustetaan. Paperiset isot auringonvarjot, teehuoneiden paperiset kaihtimet ja pieni japanilainen puutarha keskellä ravintolaa siivittävät tunnelmaa. Sisustus on sävytetty punamustaksi, esillä on paljon myös raakapuista pintaa. Sisustusmateriaalit ovat Japanista, kuten paikan suunnitellut arkkitehti Kimio Itou.
(Kuva Marusekin kotisivuilta)

Ravintolan alakerrassa on sata asiakaspaikkaa: huoneen reunamilla on mukavia loosheja, ja keskellä salia useampi pöytä. Saimme paikan looshista, missä oli mukavaa keskustella omassa rauhassa (tämä oli kerrankin mahdollista, kun pikkuenkelimme olivat kummisedän ja waarin hellässä hoidossa – kiitos!), kuitenkin muun ravintolan elämänmenoa vaivihkaa kurkistellen. Tunnelmassa ei oltu tingitty: harkittu valaistus, bambuasetelma ja tuikut loivat lempeän fiiliksen. Syömäpuikot löytyivät kauniista puisesta rasiasta. Hauska yksityiskohta oli pöytään kiinnitetty nappula, josta painamalla sai kutsuttua tarjoilijan luokseen. Suomalainen tarjoilija oli ystävällinen ja kumarteli japanilaiseen tyyliin aina luotamme poistuessaan.

Tilasin Fukushima-nimisen annoksen, joka koostui 12 sushipalasesta. Tonnikala-, lohi-, mäti-, kampasimpukka- ja amaebinigireitä löytyi kutakin kaksi kappaletta. Lisäksi annokseen kuului kaksi makisushia. Sushia vain muutaman kerran ennen maistaneena suosikikseni nousi kampasimpukkanigiri sekä makisushit. Mätinigirit jätän suosiolla jatkossa muille herkuttelijoille. Kala oli juuri niin tuoreen ja meren makuista, kuin japanilaisessa ravintolassa pitääkin.

Rakas seuralaiseni valitsi tyylilleen uskollisena naudanliha-annoksen, kun lupasin antaa omasta setistäni pari maistiaista – pitäähän sitä sushinmakuun päästä, kun tilaisuus on. Yakinikudon-annoksen liha yllätti: se oli melkein rapsakaksi paistettua, mutta silti mehevää. Sopivan suolaisenmakea kastike toimi purjon ja seesaminsiementen kanssa.

Jouduimme odottelemaan annoksiamme noin 40 minuuttia, mistä reissumme ainoa miinus – odotteluaika tuntui hieman kohtuuttomalta. Otimme odottelun kuitenkin parisuhdeterapian kannalta ja keskustelimme sen, mitä kurnivien vatsojemme aiheuttamalta meteliltä pystyimme ;-). Annoksemme kera kahden Sapporon kustansi 42 euroa.

Maruseki tarjoaa myös take away -palvelua maanantaista torstaihin klo 15-19, perjantaisin klo 15-18 ja lauantaisin klo 13-18. Etenkin viikonloppuisin take awayssa on ruuhkaa. Oma tilaus kannattaa soittaa jo vaikka paria tuntia ennen, ja sopia hakuajankohta erikseen.

Yksi kommentti artikkeliin ”Mutkaton Maruseki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s