Ranskankermalla höystetty panna cotta ja puolukkaa

Meidän perhe on siitä onnellisessa asemassa, että mummi on innokas marjastaja ja siten huolehtii meidänkin pakkasen täyteen mustikkaa ja puolukkaa. Nyt onkin mainio puolukkasyksy!

Viikonlopun kunniaksi päätin höystää puolukalla lauantai-illan jälkkärin. Panna cottaa on kokkailtu tässä blogissa useasti, mutta minkäs teet, se on vaan niin hyvää! Varioin reseptiä vähän ja perinteisen kermaversion sijaan teinkin ranskankermalla höystetyn vanukkaan. Toimii!

Panna cotta
2,5 dl täysmaitoa
4 dl kermaa
2 prk ranskankermaa
1 dl sokeria
vaniljaa
2-3 liivatelehteä (riippuen miten tymäkkää haluat!)
(valkosuklaata)

Liota liivatelehdet. Kuumenna maito ja kerma, lisää sokeri, vanilja ja liivatelehdet. Sekoita ja anna jäähtyä hieman, ennen kuin lisäät ranskankerman joukkoon. Hyytyminen kestää viileässä noin 4 tuntia.

Puolukkasoosi
4 dl puolukkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 liivatelehteä

Liota liivatelehdet. Kuumenna kattilassa puolukat, sokeri ja vesi, lisää liivatelehdet. Tämänkin hyytyminen kestää viileässä noin 4 tuntia.

Riippuen kumman kerroksen haluat päällimmäiseksi – aloita siitä. Anna jähmettyä 2-3 tuntia, ennen kuin lisäät toisen kerroksen. Joku vähemmän kärsimätön 😉 olisi antanut puolukkasoosin jähmettyä ja tehnyt kaksi selkeästi toisistaan erottuvaa kerrosta, mutta olin malttamaton ja lopputuloksena oli hieman sekoittunut, marmorikuvioinen jälkiruoka. Kaunis tämäkin. Lisäsin myös kastikkeen ja panna cottan väliin hieman valkosuklaata sattumiksi, nam!

IMG_0029.jpg

2 kommenttia artikkeliin ”Ranskankermalla höystetty panna cotta ja puolukkaa

  1. Todella kaunis jälkiruoka! Täytyy myöntää, että vaikka olenkin innokas kotileipuri niin panna cottan tekeminen on vielä kokematta..Nyt pitää rueta opettelemaan! 🙂
    xIida
    p.s.Jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa mun blogia, northboundkitchen.wordpress.com! :))

Jätä kommentti