Neljä vuodenaikaa

Kauppahalleissa on aina oma tunnelmansa, olit sitten kotimaassa, tai ulkomailla. Tuoreet, houkuttelevasti esille asetetut raaka-aineet, kukkakaupat, pienet ravintolat ja kahvilat kutsuvat tutustumaan ja herkuttelemaan. Minun ehdoton suosikkiravintolani Tampereen Kauppahallissa on pieni ja piskuinen, ranskalaisruokaa tarjoileva Neljä vuodenaikaa. Olen käynyt pikkuravintolassa useasti sen avauduttua vuonna 2005, ja aina ruoka vie kielen mennessään. On mukavaa istuskella baarijakkaroilla ja katsella ohikulkevia ihmisiä, ja syödä hyvää ruokaa. Ravintola on auki lounasaikaan, ja nyt ravintolasta saa myös aamiaista – sitä pitää kokeilla seuraavaksi. Lista on aina houkutteleva, mutta päädyn usein syömään ranskalaisen kalakeiton. Liemi on ihanaa, kala juuri sopivan kypsää, simpukat meheviä ja aioli sopivan valkosipulista. Lasillinen alsacelaista kruunaa aterian. Testatkaa vaikka!

Jätä kommentti