Chorizo-vodkapasta

Tästä viikosta tulikin näköjään pastaruokien teemaviikko täällä Sitruunaruohossa :D. Minkäs teet, sekä minä että Taru pidämme pastoista. Taru onkin julkaissut paljon hyviä, maistuvia reseptejä, jotka minäkin olen kotikeittiössä testannut ja hyväksi todennut. Näköjään tästäkin pastasta on jo yksi versio julkaistu, mutta tässä vielä ohje alkuperäisversiona.

Kastikkeen jujuna on vodka. En ole ennen käyttänyt vodkaa ruuanlaitossa, joten on vaikea sanoa, paljonko makua se oikeastaan toi. Pitää testata resepti vielä ilman viinalisää. Hyvää tämä kuitenkin oli, kermaisen ja täyteläisen makuista. Tämä ruoka on parhaimmillaan dagen efterinä. Kannattaa siis varata ainekset kaappiin seuraavaa päivää varten, jos meinaat juhlia ja tiedät, että seuraavana päivänä maistuu suolainen ruoka.

Ainekset
Oliiviöljyä
1-2 valkosipulin kynttä raastettuna
3/4 dl vodkaa
pieni purkki (2-3 rkl) tomaattipyrettä
2-3 dl kermaa
250 g pastaa keitettynä
70-100g chorizo-makkaraa viipaloituna
kapriksia, oliiveja
kourallinen kirsikkatomaatteja
suolaa, pippuria, sokeria
basilikaa/oreganoa
raastettua parmesania

Lämmitä öljy paistinpannulla ja lisää raastettu valkosipuli. Kuullota. Lisää vodka, tomaattipyre ja kerma, anna kiehua n. 10 minuuttia, että alkoholi haihtuu. Lisää keitetty pasta, chorizo, kaprikset, oliivit ja tomaatit. Mausta ja annostele joukkoon yrtit ja parmesan. Nauti heti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s