Saimme mieheni kanssa kahdenkeskisen vapaaillan, joten suuntasimme tietysti nauttimaan hyvästä ruuasta. Meidän piti mennä viimein testaamaan ravinteli Bertha, mutta aikatauluhaasteiden takia jouduimme vaihtamaan ravintolaa viime metreillä. Kohteeksemme valikoitui ravintola Henriks, sillä vaikka ravintola on ollut paikoillaan pitkään, emme olleet ikinä käyneet siellä.
Ravintola sijaitsee ydinkeskustan tuntumassa, Satamakadulla. Rakennus on kaunis, ravintolasaliin antaa iso ikkuna. Ulkopuolelta katsottuna Henriks näyttää viihtyisän houkuttelevalta. Sisälle päästyään voi todeta, että ensivaikutelma pitää paikkansa. Pehmeä valaistus ja tiivis tunnelma saavat viihtymään. Me saimme istumapaikaksemme söpön pyöreäseinäisen loosin, mikä oli kahdenkeskiselle illalliselle oiva sijainti. Olimme muiden asiakkaiden kanssa samassa tilassa, mutta kuitenkin kaksin.
Palvelu oli ystävällistä ensimetreiltä saakka. Tarjoilija osasi suositella ruuile oivat viinit ja kertoi niistä taustoja. Shampanjamenetelmällä tehty ranskalainen kuohari ja jälkkärijuustojen kaveriksi tuotu saksalainen jälkiruokaviini jäivät erityisesti mieleen!
Entäs se ruoka sitten? Ravintola on kallellaan fine diningiin, mutta annokset ovat reilunkokoisia ja konstailemattomia. Pääruoka maksaa 26 euroa, kaksi ruokalajia 36 euroa, kolme 44 euroa ja niin edelleen. Kymmenen ruokalajn yllätysmenunkin voisi halutessaan nauttia. Me molemmat söimme kolmen ruokalajin aterian ja joimme pari lasia viiniä. Tälläinen setti generoi noin 150 euron laskun.
Minua on kismittänyt joulusta saakka, etten silloin tehnyt blinejä (toisin kuin Taru). Niinpä nautin alkuruuaksi blinin smetanan, mädin ja lohitahnan sekä marinoidun sipulin kera. Varma perusannos toimi ja nosti blininhimoni uusiin sfääreihin. Lähiviikkoina on ihan pakko järjestää blinijuhlat :D! Seuralaiseni söi annoksen, jonkan nimi oli vuohenjuustoa, punajuurta ja marinoituja metäsieniä. Kuulostaa ihanalta, mutta annos olikin tylsästi salaattityyppinen. Vuohenjuusto oli oikein hyvää, punajuuret tavallisia ja sienet etikkaisia. Salaatti oli talvisen nuupahtanutta.
Pääruuaksi valitsin ankkaa kolmella tavalla. Annoksessa oli ankanmaksaa – taivaallista!- prässättyä ankan koipea – tosi hyvää – ja ankan sisäfilettä. Annos oli hieman liian haalea tullessaan pöytään, joten ankan sisäfile tuntui vähän sitkistyvän jäähtyessään. Lisäkkeenä ollut appelsiinihilloke oli ihanaa!
Mieheni söi limousine-härän sisäfilettä. Annoksessa oli myös prässättyä härän kieltä ja tummaa sitruunakastiketta. Annos oli muuten oiva, mutta sisäfile olisi saanut olla hitusen kypsempi.
Jälkkäriksi oli ihan pakko valita maitosuklaa-vadelma -annos, koska sen luvattiin sisältävän myös sitruunaruohoa :D. Maitosuklaamousse, vadelmasorbetti ja sitruunaruohovaahto olivat ihana yhdistelmä. Vastaavaa jälkkäriä pitää kokeilla kotona! Mieheni nautti jälkkäriksi juustoja ja hilloketta. Maistui, etenkin ihanan jälkiruokaviinin ansiosta!
Visiitistämme jäi hyvä jälkimaku, vaikka kaikki annokset eivät aivan täysiä napakymppejä olleetkaan. Henriks on muuten yksi ravintoloista, jotka osallistuvat Food is art -yhdistyksen järkkäämille kulinaariviikoille – kannattaa seurailla, mitä ravintolassa keksitäänkään keittiömestarin suosikkitaiteilijan innoittamana… Menun hinta on kaikissa kulinaariviikkojen ravintoloissa helmikuun ajan sama, 39 euroa.
Peeäs. Muista osallistua arvontaan! 🙂