Yoki

Turussa on uusi ravintola!! Hippip hurei!

tarjotin

Olimme viime viikonloppuna ystävieni kera testaamassa uudehkoa ravintolaa, joka on ilmaantunut Linnankatu 3a:han.  Paikalla oli aiemmin huonekaluliike (ja jos joku Ottomaanin vakioasiakas sai nyt sydämentykytyksiä, niin mainittakoon, että liike on vain muuttamassa, eikä suinkaan lopettanut) . Uuden ravintolan testaaminen Turussa on niin harvinaista ja innostavaa, että kokemus sinänsä olisi riitänyt takaamaan onnistuneen illan. Lisäksi ruoka oli hyvää!

kollaasi3

kollaasi1

kollaasi2

Yoki edustaa aasialaista fuusiokeittiötä, ja makuja löytyy Aasian lisäksi Afrikasta ja Etelä-Amerikasta. Useammasta maasta huolimatta ruokalista on kuitenkin maltillisen pituinen, joten laatu pysyi asiallisena alusta loppuun saakka. Maistoin useampaa sormisyötävää, söin pääruuaksi härkää ja jälkiruoaksi nautin jugurttitikkukaramellin. Kaikki sormisyötävät olivat todella hyviä, mutta suosikikseni nousi ehdottomasti hienostuneen tulinen tonnikalatartar. Pääruuan härkä oli kypsyysasteeltaan raaka, joka laskettakoon ainoaksi aidoksi aterian miinukseksi. Tästäkin huolimatta härkä oli hyvää, mutta erikoista oli, ettei tästä kypsyydestä varoitettu mitenkään etukäteen. Uskoisin, että jollekin asiakkaalle tämä saattaa olla pienoinen shokki…

kollaasi4

naulakko

Jälkiruokani oli ok, mutta koin annoskateutta ystäviini, jotka nauttivat karamellisoitua banaania (kuullostaa ällöltä, muttei ollut) sekä mango daiquiria. Erityisesti mango daiquiria kehuttiin.

sashimi

pääruoka1

pääruoka2

jälkiruoat

Kyseessä ei ole fine dining -paikka, mutta omassa kategoriassaan herkullista ja odotukset täyttävää ruokaa. Kaiken kaikkiaan Yoki on erittäin rento paikka, jossa viihtyy myös illallisen jälkeen – loungessa  soi  21:n jälkeen dj:n soittama musiikki ja tunnelma oli oikein leppoisa. Palvelu pelasi koko illan ajan erinomaisesti. Suosittelen. Mutta älkää nyt joukoin rynnätkö, että saamme pöydän jatkossakin 😉 . Nyt suosio on ainakin ollut sen verran suurta, että varaus täytyy tehdä hyvissä ajoin, jos aikoo mahtua sekaan. Vaikka asiakaspaikkoja onkin runsaasti.

6 kommenttia artikkeliin ”Yoki

  1. Kiitos tästä! Huhuja olenkin paikasta jo kuullut, mutta kiva lukea kokemuksia!

  2. Ihan tyhmä kommentti, mutta kerronpa silti: joka kerta kun avaan blogin ja siinä on päällimmäisenä tämä päivitys, luen otsikosta ”YÖK” 🙂 Täytyy oikein siristellä silmiä ja lukea teksti aina uudestaan.. Sitten menee oikein!

  3. Itse tykkäsin myös kovasti tonnikalatartarista, otin sen pienemmän maailmanympärysmatkan. Se jäätelö oli kans tosi hyvää! Ehdottomasti uudelleenkäymisen arvoinen mesta, heti kun pääsee taas kauniiseen Turkuun takaisin! Mielestäni aika hyvä hintalaatusuhde, varsinkin menuissa… Kiinalainen viinikin oli yllättävä!

    1. Nyt pitää pikaisesti tehdä tällit Tarun luokse Turkuun, että minäkin pääsen tyyppaamaan tämän ravintolan – ja kiinalaisen viinin!

  4. These concepts also served as the fantastic way to fully grasp that some people have the same interest the same as my own to realize a little more in respect of this problem.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s