Toisin kun viime vuonna, nautiskelimme rapuja tällä kertaa huomattavasti rauhallisemmissa merkeissä ja pienemmällä porukalla – vain kahden perheen voimin. Tämä antoi hivenen enemmän vapauksia ruuan suhteen. Siksi tein kaksi lämmintä alkuruokaa ja tarjosin ravut pääruokana. Kun lämpimät valmistelee kunnolla ja tarjoaa ne heti alkuun, ei kenenkään (=minun) tarvitse kökkiä kyökissä koko iltaa. Tälläkin kertaa nautimme rapumme avokadon ja salsan kera. Aivan yhtä maukas vaihtoehto tälle on rapu-caesarsalaattileipäset. Jos kuitenkin päädyt salaattileipään, sopii se ehkä paremmin alkuruuaksi. Niinpä kokosin tähän kaksi menu-vaihtoehtoa hiukan samoin palasin, eri järjestyksessä. Jos päädyt lämpimiin alkuruokiin, niin huomioi nieriäannoksia tehdessäsi sievä alkuruokakoko. Tällöin yhdestä nieriäfileestä riittää helposti 4:lle – 6:lle hengelle.
Hauskoja rapujuhlia kaikille sellaisia suunnitteleville!
Menu 1
Nieriää ja kukkakaalipyrettä
*
Vehnäolut-vuohenjuustokeitto
*
Rapuja avokadon ja salsan kanssa
*
Kirsikkainen juustokakku
Menu 2
Rapucaesar-leipäset
*
Nieriää ja kukkakaalipyrettä
*
Kirsikkainen juustokakku