Tätä keittoa nautimme olut-menun alkuruuaksi. Ohje on kummitellut mielessäni siitä saakka, kun aikoinaan näin sen HS -reseptiarkistossa. Nyt oli hyvä syy testata sitä. Ohje on muuten alkuperäinen, mutta vuohenjuuston määrää olen hiukan lisännyt – ja se kannatti.
(4–6 annosta alkuruuaksi)
2 rkl voita
1 iso sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 l vaaleaa vehnäolutta
4 dl vettä
1–2 kasvisliemikuutiota (tai fondia)
2 dl kermaa
300 g pehmeää (kuoretonta) vuohenjuustoa, esim. Chavroux
mustapippuria
Sulata voi kattilassa ja kuullota kuorittu ja silputtu sipuli läpikuultavaksi. Sekoita jauhot joukkoon ja lisää olut hyvin sekoittaen. Kiehauta, ja lisää liemikuutio (tai kasvisfondi). Anna kiehua hiljakseen kymmenisen minuuttia. Sulata juusto keittoon ja lisää kerma. Anna kiehua vielä hetki. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Palaan tuijottamaan tätä kuvaa yhä uudestaan. Mahtavan höyryävä keitto – voin jo tuntea maun suussani. Testauslistalle siis menee!