Nämä karitsankyljykset bbq-kastikkeen kanssa on yksi vakiogrillattavistamme. Vain lisukkeet vaihtelevat. Ihastuimme aikoinaan reseptiin syötyämme sitä ystävien luona. Tämä kastike todella vie kielen mennessään! Kastikkeeseen tulee kaikenlaista ainetta ja siksi ensimmäinen kerta vaatii kohtalaisen panostuksen ainesten ostoon. Mutta jatkossa ne tarvittavat aineet sitten löytyvätkin kaapista. Meillä on edelleen sama sinappijauheputeli kaapissa, josta tätä kastiketa on tehty moneen otteeseen.Ja kyllä ne aineet tulee käytettyä. Voin taata, että teet tätä uudelleen, jos kerran kokeilet! (Ja jos inhoat varsiselleriä, niin älä pelästy vaan seuraa ohjetta. Minäkin inhoan varsiselleriä, mutta rakastan tätä kastiketta)
Karitsan kyljyksiä n. 150 – 200g/syöjä
Grillaa kyljykset mediumeiksi, keskilämmöllä noin 4-5 minuuttia/ puoli. Tarjoile kyljykset uusien perunoiden, BBQ-kastikkeen ja uunitomaattisalaatin kanssa.
Weberin BBQ-kastike
3 dl kanalientä
0,5 dl ketsuppia
0,5 dl tomaattipyrettä
1 sipuli hienonnettuna
1 lehtisellerinvarsi silputtuna
0,5 dl portviiniä
2 rkl hunajaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl balsamicoa
1 rkl worcestershire sauce
2 tl chilijauhetta
2 rkl sinappijauhetta
4 tl tummaa sokeria
Laita kaikki aineet kattilaan ja anna porista hiljalleen levyllä noin 45 min ( – 1 h) ilman kantta. Surauta sitten kastike monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Valele kastiketta grillattavalle lihalle grillauksen loppuvaiheessa. Tarjoile kastikkeena grillatun lihan kanssa.
Uunitomaattisalaatti
Reilu puska rucolaa
250g kirsikkatomaatteja
paremesania
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Vuohenjuustovoita
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita uunipellille leikkauspinta ylöspäib. Pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Kypsennä uunissa 10 minuuttia. Laita tarjoiluvadille reilusti rucolaa. Nostele päälle kypsät uunitomaatit ja vuole päälle parmesanista lastuja. Pursota tai nostele lusikalla vuohenjuustovoita pieninä palloina ympäriinsä salaatin päälle. Vuohenjuustovoi toimii kastikkeena, se sulaa mehevästi tomaattien päälle. Vuohenjuusto voi toimii myös uusien perunoiden kanssa, jota voi tarjoilla vielä yhtenä lisukkeena.
Vuohenjuustovoi
100g pehmeää vuohenjuustoa
100g huoneenlämpöistä voita
suolaa
Surauta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa uunitomaattisalaatin ja uusien perunoiden lisukkeena.
2 kommenttia artikkeliin ”Grillattuja karitsan kyljyksiä, maailman paras bbq-kastike ja uunitomaattisalaattia”