Tässä vielä koottuna tämän kesän juhannusmenu. Vietimme juhannuksen Hennan kanssa perheinemme täällä meillä Turussa, Suomen pääkaupungissa 🙂 . Aivan kaupunkijussiksi tätä ei voi kyllä nimittää, vaikkei maalla oltukaan. Sen verran pönttövuoressa asutaan. Hauskaa oli, vaikka grillauksen saikin tehdä sateessa. Ja mikäs siinä oli sataessa, kun miehet grillasivat – pysyivät tukka ja ballerinat kuivina.
Alkuun vieraiden saapuessa tarjoiltiin ”kello viiden tee”, mikä sisälsi muistaakseni mm mansikoita, tomaatti-mozzarellasalaattia, vaahtokarkkeja, pikkuleipiä ja konvehteja – sekä hanhenmaksacrostineja. Crostinit tein laittamalla paahdettujen patonkiviipaleiden päälle valmista hanhanmaksamoussea ja tryffelillä maustettua aprikoosihilloa (jonka toin Kroatian reisulta). Koristelin leivät sitruunamelissan lehdillä. Helppoa ja hyvää – suosittelen.
Menun ruuat valmistettiin rauhallisesti kokkaillen ja nautittiin illalla iloisen seurustelun siivittämänä…
*
Tiikerirapuvartaita, kesäkurpitsasalaattia ja salviaperunoita
*
Onpas sulla hyvännäköinen teema blogissa! Itse kirjoittelen kanssa wordpressillä, joten upea teema pisti heti silmään. 🙂
Kiitos! Teema on Comet, jota olen vähän tuunannut – muutin css:n kautta värejä ja valitsin valmiista kirjastosta uudet fontit. 🙂