Rocca

Olimme viime viikonloppuna ystäviemme kanssa syömässä Turussa ravintola Roccassa. Ravintola sijaitsee nykyään Linnankatu 3:ssa ja on muuttanut  huomattavasti lähemmäksi keskustaa. Sijainti on mielestäni nyt  huomattavasti käytännöllisempi. Sitä paitsi olen jo muinaisen ravintola Victorian aikana pitänyt Linnankatu 3:n sisätiloista. Ravintolan sisätilat ovat kuin suoraan jonkun kaupunkikorttelin sisäpihalta. Kaikki on ikäänkuin nurinpäin. Istut pöytäliinalla verhotussa pöydässä, mutta olet ulkoseinien ympäröimä ja voit kurkistella korttelin sisustusliikkeiden ikkunoista sisään. Hauskaa!

Kaiken kaikkiaan kokemus oli melko ristiriitainen. Ruokien hienostunut ulkonäkö, asettelu sekä modernit tekniikat yllättivät, koska..no…Turku on Turku, eikä täällä juurikaan tarjoilla tämän tyyppistä ruokaa. Oikeastaan asiasta olisi pitänyt varoittaa, niin olisimme ymmärtäneet tilata 5-6 ruokalajia 🙂 . Maut olivat toisissa annoksissa kohdallaan ja toisissa taas aivan pielessä. Kampasimpukan kypsyys oli optimaalinen ja maut herkulliset, mutta possupateen kanssa tarjoiltu hanhenmaksa taas oli aivan järkyttävän pahaa.  Pääruuat olivat kokonaisuudessaan tasalaatuisempia ja saivat raadin hyväksynnän.

Tarjoilu taas oli huonoa. Saapuessamme ravintolaan meidän annettiin seisoskella  ainakin 5 minuuttia (kuullostaa lyhyeltä ajalta, mutta se ei tuntunut siltä) keskellä ravintolasalia ennen ohjaamista paikoillemme.  Odottamisesta pitkän teki se, että jouduimme todellakin seisomaan keskellä asiakaspöytiä kaikkien töllisteltävinä, koska ravintolaan vievät portaat nousevat keskelle salia. Seisottuamme tämän venyvän hetken paikoillamme, ensimmäiset sanat jotka kuulimme olivat ”joko teitä palvellaan?”. Siis TÄH? Miten meitä voitaisiin palvella? Ellei palveluun kuulu asiakkaiden seisottaminen keskellä ravintolasalia…. Melko hämmentävää.  Palvelu jatkui saman tasoisena läpi aterian. Tarjoilu oli kuin hidastetusta filmistä, tarjoilija ei tiennyt listalla mainittujen viinien saatavuutta (?!), ruuat tarjoiltiin ensin miehille ja kaiken kaikkiaan ruuat tuotiin hyvin eri aikaan pöytään, niin että toisten ruuat saivat jäähtyä lautasilla odottelun vuoksi. Lisäksi jälkiruoka jäi lopulta syömättä, koska emme ehtineet tilata sitä. Kukaan ei käynyt kysymässä haluaisimmeko jälkiruokaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s