Tintin tango

Viikonloppu jatkui tupareiden jälkeen Helsinki-visiitin merkeissä. Ohjelmassa oli tietysti shampanjaa, shoppailua, kahvittelua emännän suosikissa Lasipalatsissa, tunteita – ärsytystä, surua, samaistumista, hämmennystä, nauruakin – herättävä SOS-näytelmä Ryhmiksessä, jutustelua Juttutuvassa. Ja aamiaisbrunssi Tintin tangossa!

Tintin tango on visiitin emännän mukaan legendaarinen kahvila Töölön sydämessä. Tunnelmallinen, ranskalaisfiiliksen mieleentuova kahvila onkin ollut pystyssä jo 17 vuotta. Seiniä koristavat luonnollisesti Tintti-aiheiset taulut. Paikan erikoisuus on itsepalvelupesulan lisäksi aamiainen, jota tarjoillaan läpi päivän. Sunnuntaiaamupäivänä kahvila olikin ääriään myöten täynnä brunssille kokoontuneita ystäväporukoita ja lapsiperheitä. Tiivistä oli, mutta asiakkaiden vaihtuvuus on suuri, joten omaa pöytää ei joudu kovin kauaa odottamaan. Me saimme neljän hengen nurkkapöydän muutaman minuutin odottelun jälkeen.

Aamiaislistalle kuuluu viisi eri vaihtoehtoa, joiden hinnat vaihtelevat 5,35-9,10 euron välillä. Silmämääräisellä satunnaisotannalla tehdyn tutkimuksen perusteella suurin osa asiakkaista päätyi kanssani samaan aamiaisvaihtoehtoon, 9,10 euroa maksaneeseen Tango-aamiaiseen. Pöytään kannettu tarjotin sisälsi täydellisen kurpitsansiemensämpylän (ei liian höttöinen, mutta ei myöskään liian tumma – mistä näitä saa?!), ihanan kuohkean croissantin, oikeaa voita, keitetyn munan, leikkeleitä, juustoa, vihanneksia, jugurttia ja marmeladia sekä mehulasillisen. Kahvin sai hakea itse ja kuppia täydentää niin monta kertaa, kuin halusi. Seuralaiseni valitsi astetta terveellisemmän vaihtoehdon, Ruispala-aamiaisen, jossa marmeladi oli korvattu hedelmänsiivuilla ja croissant ruisleivällä.

Jokainen nelihenkisestä seurueestamme oli erittäin tyytyväinen aamiaiseensa. Oli luksusta, kun täysi tarjotin kannettiin nenän eteen eikä sen kanssa tarvinnut itse pujotella täydessä kahvilassa. Croissantit olivat niin hyviä, ettei kotona paistaen päse samaan tulokseen. Marmeladi sopi croissantiin täydellisesti. Ja ne sämpylät! Jos jotain kehitettävää pitää keksiä, leikkeleet ja juustot voisivat olla hieman erikoisempia, kuin perusmetwurstia ja edamia. Oloonsa ja täyteasteeseensa erittäin tyytyväinen seurue poistui Tintin tangosta kuitenkin näinkin. Aamiaissetti oli niin tukeva, että ruokaa tarvitsi ajatella seuraavan kerran vasta alkuillasta.

Terveiset vielä tytöille – kiitos viikonloppuseurasta. Olette tärkeitä!

2 kommenttia artikkeliin ”Tintin tango

  1. Oi. Kiva saada tietoa näistä aamiaispaikoista. Me käytiin pari viikonloppua sitten Lasipalatsin brunssilla ja se oli kyllä tosi hyvä. Kahvila olikin koko ajan täynnä.

    1. Pitääkin alkaa skannata myös Tampereen ja Turun aamiaispaikkoja. Yksi tosi hyvä on Tampereelta jo löytynyt, bloggaaminen onkin hyvä syy mennä sinne taas nautiskelemaan 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s