Grillauskausi on alkanut ja monet varmastikin etsivät uusia grillausreseptejä. Rapuja on tässä blogissa grillattu useastikin, mutta tässä tulee taas yksi uusi ja hyvä ohje. Makua saa helposti muuteltua vaihtelemalla yrttejä.
alkuruuaksi 4:lle
500g kypsiä kuorettomia jättikatkaravunpyrstöjä
Marinadi
2 valkosipulin kynttä
1/2 chilipalko
hienonnettua korianteria
hienonnettua persiljaa
1,5 dl oliiviöljyä
0,25 – 0,5 dl sitruunamehua
Valkosipulimajoneesi
3-5 valkosipulinkynttä
2 keltuaista
2 tl dijonin sinappia
0,5 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua tai vaaleaa viinietikkaa
2-3 dl rypsiöljyä
Tee marinadi. Hienonna valkosipulit. Poista chilistä siemenet ja silppua se pieneksi. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään. Laita ravut marinadiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Tee valkosipulimajoneesi. Mittaa astiaan ketuaiset, sinappi, mausteet ja viinietikka tai sitruunamehu. Vatkaa sähkövatkaimella kunnolla sekaisin, noin 10 sekunttia. Lisää sitten öljy ensin tipoittaina ja sitten ohuena nauhana jatkuvasti vispaten. Jatka kunnes kastike on majoneesimaista. Mitä enemmän öljyä laitat, sen paksumpi majoneesista tulee. Lisää lopuksi hienonnettu valkosipuli ja lisää tarvittaessa suolaa.
Ota ravut 15 minuuttia ennen paistamista pois jääkaapista. Laita ravut varrastikkuihin ja grillaa tai paista pannulla vain hetki, etteivät ravut sitkisty.