Erilaiset sitrusjälkiruuat ovat mieleeni – sitruunatorttu ja valkosuklaalimemousse ovat suosikkejani. Halusin kuitenkin testata välillä jotain erilaista. Tämä resepti osui sopivasti silmääni Pirkka-lehdestä. Lisäsin omaan versiooni sitrusten määrää, muuten maku olisi ollut liian platku.
Ainekset
3 tl liivatejauhetta
1 appelsiini
1 sitruuna
2 dl kermaa
1/2 dl sokeria
2 dl turkkilaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria
Sitrussalaatti
2 appelsiinia
1 verigreippi
2 rkl sokeria
ripaus kardemummaa
(Cointreau-likööriä)
Jätä liivatejauhe seisomaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Pese 1 appelsiini ja sitruuna hyvin, raasta niiden kuoret ja purista mehut.
Kiehauta kattilassa kerma, sokeri sekä sitruuna- ja appelsiininmehu. Ota kattila liedeltä ja lisää liivatejauhe. Sekoita tasaiseksi ja lisää jogurtti, appelsiinin- ja sitruunankuori ja vaniljasokeri.
Kaada kermaseos annoslaseihin. Hyydytä pannacottaa jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Leikkaa loput sitrukset kalvottomiksi ja paloittele. Mausta sokerilla ja ripauksella kardemummaa sekä halutessasi Cointreau-liköörillä. Anna maustua jääkaapissa, kunnes pannacotta on hyytynyt. Kaada sitrussalaatti pannacottan päälle.
Voi että nämä teidän reseptit on upeita. Tämäkin maistuisi varmasti.
Blogissani olisi teille jotakin 🙂