Härän sisäfilee olutkastikkeella

Nautiskelimme eräänä perjantai-iltana ihanan olutmenuun, jonka pääruuaksi tein pihviä olutkastikkeen kanssa. Myös tästä reseptistä tuli melko simppeli, kuten kaikista olutmenun ruuista, mutta toisaalta, olen aika noviisi oluen käytössä ruuanlaitossa. Muistaakseni olen joskus, kai, laittanut olutta aiemmin johonkin grillauskastikkeeseen…. No, joka tapauksessa oli hauska huomata, että Ahmijan järjestämässä huhtikuun ruokahaasteessa oli aiheena olut! Olin jo julkaissut jälkiruokareseptini Kriek-kirsikkapiirakasta ennen kuin huomasin kilpailun aiheen. Piirakka olisi ollut hiukan kekseliäämpi kisa-annos, mutta mennään nyt tällä. (Harmi kun koko menuulla ei voi osallistua kilpailuun….). Äänestys alkaa 25.4.2011 ja tuolloin on nähtävissä myös kaikki muut kisa-annokset. Varmasti luvassa loistavia reseptejä, jos oluen käyttö ruuanlaitossa kiinnostaa!

(valitettavasti pihvi oli hieman muotopuoli, kun jouduin tyytymään lähikaupan valikoimaan. Eipä tuo näkö paljon makua haitannut 🙂 )

2:lle

2 sisäfilepihviä

Bataattipyre
1 iso bataatti
2 dl kermaa
kasvisliemikuutio
suolaa ja mustapippuria

Viikunasalaatti
Pala halloumijuustoa
2-3 viikunaa
voita
erilaisia salaatteja

Olutkastike
1 plo (3,3 dl) tummaa lageria
2 rkl mustaherukkahyytelöä
2 rkl dl fariinisokeria
1 rkl balsamicoa
2  dl Demi-glase kastikepohjaa
2 rkl vasikan fondia
valkosipulin kynsiä
salottisipulia
porkkanaa

Pilko porkkanat ja sipulit karkeiksi paloiksi. Laita kaikki aineet pataan ja keitä hiljalleen 1- 1,5  tuntia kunnes maku ja koostumus on hyvä. Siivilöi kastikkeeksi.

Kuori bataatti ja pilko paloiksi. Laita kattilaan bataattikuutiot, lisää kerma ja laita vettä niin että kuutiot juuri ja juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio. Keitä kypsiksi. Siivilöi liemi talteen. Surauta sauvasekoittimell bataatti sileäksi pyreeksi, ohenna sopivaan koostumukseen lisäämällä keitinlientä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa halloumijuusto siivuiksi. Leikkaa viikunat lohkoiksi. Laita jokaisen halloumiviipaleen päälle pari viikunalohkoa. Lisää näiden jokaisen päälle nokare voita. Laita uuniin samaan aikaan pihvien kanssa ja anna kypsentyä sama aika.  Asettele lautasille (tai erilliseen tarjoilukulhoon) erilaisia salaatteja, mausta oliiviöljyllä. Nosta kuumat juustot salaatin päälle.

Nosta lihat huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen kypsennystä. Paista pinta noeasti kiinni pannulla. Laita tämän jälkeen lihat 175 asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 54 – 56 astetta. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kokoa lautaselle pyrettä, pihvit, salaattia ja kastiketta. Tarjoa tumman lagerin kanssa.

2 kommenttia artikkeliin ”Härän sisäfilee olutkastikkeella

    1. Muistaakseni olut oli Stallhagen Dunkles, mutta ruuan tekemisestä on muutama viikko aikaa, joten en ole varma. Yritin valokuvistakin katsella, olisiko pullo osunut kuvaan jossain kohtaa – eipä ollut. Mutta olen melko varma että se oli toi. Itse en ole mikään oluttuntija, ja juttelin oluen valinnasta tähän kastikkeeseen ALKOn myyjän kanssa. Alunperin piti ostaa joku porter, mutta myyjä suositteli käyttämään tummaa lageria.

Jätä kommentti