Tyttäreni Henna lisäsi minut tänne, kun kokeilin paria reseptiä – muokattuna tietysti – ja ne taisivat onnistua aika hyvin.
Yksi kokeilu oli All in one -kanapata, kun työkaverini, intohimoinen sienestäjä, toi minulle purkillisen kuivattuja suppilovahveroita.
Olin hankkinut viikonlopuksi broitsun rintafileitä. Kotoa löytyi riisiä, mutta ei esim. kermaa, ei smetanaa, ei creme fraischea – laiska sunnuntai, niin kauppaankaan ei jaksanut lähteä.
Mietin, mitä höystöksi, kunnes muistin suppikset. Ja näin syntyi All in one -kanapata:
- Voidellun vuoan pohjalle 2 dl riisiä
- 4-5 dl kanalientä
- 1 dl valkoviiniä
- noin 10 min reilussa vedessä liotetut ja valutetut suppikset
- päälle maustetut broitsufileet, esim yrttiöljymarinadi
- jääkaapista löytynyt tuorejuusto nokareina koko komeuden päälle
Uunissa 200 astetta noin 30-45 min. fileiden paksuudesta riippuen ja viimeiset 5-10 min. grillivastuksen alla.
Ruoka valmistui tosi helposti ja suppikset tekivät padasta taivaallisen hyvää.