Olen jumittunut tekemään lihapullia aina samalla ikiaikaisella reseptillä joka taitaa olla jostain sipulikeittopaketin kyljestä. Arjessa valitsee herkästi yksinkertaisimman tien. Eikä se edes tarkoita välttämättä helpointa ja vaivattominta. Jotenkin vaan on helpompi kiireessä toistaa sitä samaa reseptiä, jonka osaa varmasti ulkoa ja joka syntyy vaikka silmät kiinni. Mutta vaihtelu virkistää ja kanattaa. Harvemmin on harmittanut lankaan, että on lähtenut kokeilemaan uusia variaatioita vanhoista tutuista ruuista. Niin kävi tämänkin reseptin kanssa. Lihapullista tuli oikein herkullisia ja lapset söivät näitä hyvällä ruokahalulla.
Lihapullat tarjoiltiin spagetin ja tomaattikastikkeen kanssa. Päälle vielä hiukan raastettua parmesania.
Pekonilihapullat
1 kananmuna
6 siivua pekonia
1 pieni sipuli
2 valkusipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa
n. 60 g pecorinoa raastettuna
mustapippuria myllystä
400 g naudanjauhelihaa
Levitä pekonisiivut uuniastiaan leivinpaperin päälle ja paista n 8 minuuttia minuuttia 250-asteisessa uunissa. Jäähdytä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi ja kuullotanopeasti pannulla öljyssä.
Sekoita lihapullataikinan kaikki aineet käsin tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta lihapullia.
Paista lihapullat kypsiksi 200-asteisessa uunissa tai grillissä (10-15 min).