Rakastan tomaattikastikkeita. Tulisia kastikkeita, perinteistä jauhelihatomaattikastiketta ja tuoretomaattikastiketta. Ja tomaatista tehtyä hilloa.
Tämä kastike hyvin perinteinen ja yksinkertainen ja se sopii esimerkiksi pastan ja lihapullien seuraksi. Kun tekee kastiketta reilun satsin, voi sitä syödä toisena päivänä pastan kanssa ja seuraavana vaikka lihapullaleipien välissä niin kuin me teimme. Postaan näiden reseptit myös pian. Kastikkeen makua on helppo vaihdella lisäämällä joukkoon vaikka hiukan chiliä tai vaihtelemalla yrttejä.
- 2 tölkkiä murskattuja tomaatteja. Mutti merkkinen tomaattimurska on oma lempparini
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 4 valkosipulin kynttä
- 2 pientä sipulia
- öljyä
- loraus valkoviiniä (tai pieni loraus hyvää balsamicoa, jos ei viiniä ole kaapissa)
- suolaa ja pipuria
- 1-2 rkl sokeria
- (oliiviöljyä)
- kourallinen basilikaa
Hienonna sipulit. Kuullota ne kasarissa öljyssä. Lisää tomaattimurska, tomaattipyre ja viini sekä sokeri. Anna porista liedellä hiljalleen ainakin puoli tuntia. Itselläni taisi kastike muhia lähemmäs tunnin liedellä, kun tein lihapullia samalla. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja tuoreella basilikalla ja anna muhia ja maustua vielä hetki.