Lehtikaali oli viime vuoden ehdoton trendivihannes, mutta meillä sitä ei blogissa vielä ole näkynytkään. Itse olen kovin ihastunut tähän terveyspommiin. Se maistuu niin smoothieissa (vaatii kunnon blenderin :D), wokeissa kuin rapsakoiksi sipseiksi paistettuna. Nyt se päätyi lauantai-illan pizzan päälle kaverinaan ranskankermaa, punasipulia, parmankinkkua ja pinjan- sekä kurpitsansiemeniä. Lapset nyrpistelivät tälle ihanuudelle – kuten lehtikaalille muutenkin – mutta me miehen kanssa kyllä ihastuttiin. Nautiskeltiin Solin ja UMK:n kera. Meillä ei muuten nykyään katsella ”suoralähetystelevisiota” käytännössä enää lainkaan vaan kaikki mitä katsotaan, katsotaan erilaisista nettipalveluista, mutta UMK on yksi harvoista jonka takia jaksetaan napsauttaa telkkari päälle. Oletteko huomanneet samansuuntaista käytöksen muutosta omassa mediankulutuksessanne?
Lehtikaalipizza
Pohja: minkä vaan lempparipizzapohjan ohjeen mukaan. Minä käytän tätä ohjetta ja Tarukin on omansa dokumentoinut. Tärkeintä on mun mielestä vaivata taikinaa riittävästi, että siitä tulee ihanan sileä pallo.
Täyte:
2 punasipulia
3 valkosipulin kynttä
2-3 lehteä lehtikaalia
1 rkl oliiviöljyä
Suolaa
1 prk ranskankermaa
1 dl siemeniä (meillä oli pinjan- ja kurpitsansiemeniä)
170 g ilmakuivattua kinkkua
Tee pohja kuten parhaaksi näet. Kohomaista odotellessa viipaloi sipulit ja murskaa valkosipulit. Revi lehtikaali suikaleiksi (heitä paksuin osa lehtiruodosta menemään) ja pyöräytä oliiviöljyssä, mausta suolalla.
Kauli taikina. Lisää sen päälle ranskankerma, punasipuli ja valkosipulimurska.
Paista pizzaa 225 asteessa noin 5-7 minuuttia.
Ota pizza uunista, lisää lehtikaali ja siemenet ja jatka paistamista vielä toiset 5-7 minuuttia (tarkkaile lehtikaaleja).
Ota pizza uunista ja asettele sen päälle ilmakuivattu kinkku ruusukkeina.
Nautiskele salaatin, juoman ja valitsemasi median kera! 😀
Resepti on bongattu alunperin Kodin Kuvalehdestä.