Meillä herkuteltiin isänpäivänä aasialaisilla mauilla. Olen ennenkin tuskaillut jälkiruokien kanssa, silloin kun pääruokana on jotain eksoottisempaa. Tässä reseptissä lime ja passionhedelmä tuo pannacottan hiukan lähemmäksi itää. Ja täytyy myöntää, että jälkiruoka toimi erittäin hyvin tulisten makujen päätteeksi.
Sitruunaruoho on nyt myös instagramissa. Klikkaa ja seuraa!
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 dl sokeria
2 kaffir lime -lehteä
½ vaniljantanko, kaavittuna tai 1/4 tl vaniljamyllyllä jauhettua vaniljaa
1 mehu ja kuori raastettuna
3 liivatelehteä liuotettuna
Passionkastike:
3 passionhedelmää
1-2 rkl sokeria
2 rkl ananasmehua tai 3:n hedelmän mehua
Kaada kattilaan kerma, maito, sokeri, kaffir lime -lehdet, raastettu limen kuori ja vanilja. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. LIsää limemehu ja sekoita. Siivilöi seos. Lisää kuumaan seokseen liuotetut liivatelehdet. Anna liivatteen sulaa ja sekoita seos hyvin. Kaada tarjoiluastioihin. Jos laittaa vanukkaan kapeisiin kuppeihin, kaada seos suppilon läpi lasiin, niin et sotke reunoja. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia.
Laita pienehköön katilaan 3 passionhedelmän hedelmälihat, sokeri, sekä ananasmehu ja anna keittyä miedolla lämmöllä niin, että kastikkeesta tulee hieman siirappimaista.
Kaada jäähtynyt seos pannacottien päälle.
Pakko laittaa vielä linkki tähän vaniljamyllyyn, joka on todella kätevä. Oikea maku, mutta ei tarvitse aina varautua kaupasta vaniljatangoilla…