- 1,5 dl lämmintä vettä
- 20 g tuorehiivaa
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 3 rkl oliiviöljyä
- Noin 3,5 dl jauhoja
Basilikaöljy
- n. 1dl oliiviöljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- n. 1 ruukkua basilikaa
- 1-2 tl laadukasta suolaa, esim Maldol
Lisäksi
- 2 dl mozzarellajuustoraastetta
- kirsikkatomaatteja
Päälle
- 80 g parmankinkkua
- basilikanlehtiä
- rucolanlehtiä
- pinjansiemeniä
- basilikaöljyä
- ripaus suolaa
Sekoita hiiva, vesi, sokeri ja suola. Lisää öljy ja jauhot osa kerrallaan hyvin vaivaten. Vaivaa ainakin 15 minuuttia.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla levyksi ja siirrä pellille. Soseuta öljy, valkosipulinkynsi, suola ja basilikanlehdet sauva- tai tehosekoittimella. Sivele pohja oljyllä sudilla. Ripottele päälle mozzarellajuustoraaste ja puolitetut tomaatit. Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.
JOs basilikaoljyä on jäänyt , voit sivellä sitä edelleen kypsän pizzan päälle. Nostele pizzan päälle parmankinkkua. Silppua basilikan- ja rucolanlehdet ja laita kulhoon pinjansiementen kanssa. Lorauta joukkoon basilikaöljyä . Nostele salaatti pizzan päälle ennen tarjoilua.