Valkoista pizzaa


Pizzapohja

  • 1,5 dl lämmintä vettä
  • 20 g tuorehiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • Noin 3,5 dl jauhoja

Basilikaöljy

  • n. 1dl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • n. 1 ruukkua basilikaa
  • 1-2 tl laadukasta suolaa, esim Maldol

Lisäksi

  • 2 dl mozzarellajuustoraastetta
  • kirsikkatomaatteja

Päälle

  • 80 g parmankinkkua
  • basilikanlehtiä
  • rucolanlehtiä
  • pinjansiemeniä
  • basilikaöljyä
  • ripaus suolaa

Sekoita hiiva, vesi, sokeri ja suola. Lisää öljy ja jauhot osa kerrallaan hyvin vaivaten. Vaivaa ainakin 15 minuuttia.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla   levyksi ja siirrä pellille.  Soseuta öljy, valkosipulinkynsi, suola ja basilikanlehdet sauva- tai tehosekoittimella. Sivele pohja oljyllä  sudilla. Ripottele päälle mozzarellajuustoraaste ja puolitetut tomaatit. Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia, kunnes pinta on saanut  väriä.

JOs basilikaoljyä on jäänyt , voit sivellä sitä edelleen kypsän pizzan päälle. Nostele pizzan päälle parmankinkkua. Silppua basilikan- ja rucolanlehdet ja laita kulhoon pinjansiementen kanssa. Lorauta joukkoon basilikaöljyä .  Nostele salaatti  pizzan päälle ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s