Provencelaiset mansikat ja laventelikermaa

Kesä on jo niin lähellä, että enää ei malttaisi odottaa. Me otimme tänään varaslähdön grillailemalla ja syömällä ulkona villapaidat päällä. Mansikat ovat ehdottomasti kesän kuningasjälkiruoka ja niitähän me tietenkin tänään söimme.

Ulkomaisten mansikoiden maku ei aina hivele makunystyröitä, mutta hyvällä marinadilla espanjalaisetkin marjat taipuvat herkulliseksi jälkiruoaksi. Olen kokeillut erilaisia marinadeja, mutta tämä nousee ehdottomaksi ykköseksi. Marinadin resepti on Markus Aremon keittokirjasta La Table, jossa esitellään provencelaisia ruokia. Laventelikerma tehdään kirjassa laventelista, mutta itse yksinkertaistin ohjetta ja käytin vain laventelisokeria kerman maustamiseen. Laventelisokeria ostin kuukausi sitten Nizzasta aivan mahtavasta maustekaupasta. Tuossa maustekaupassa maistoin mm parasta valkoista balsamicoa, jota olen koskaan maistanut. Sanomattakin on selvää että kaupasta lähti mukaan jos jonkinlaista maustetta, ja tietenkin tuota balsamicoa. Balsamicoa olen ajatellut tilata kaupasta jatkossa suoraan kotiin. Vielä en ole kokeillut, mutta omistaja lupasi vakaasti minulle sen onnistuvan. Tässä kaikille kiinnostuneille linkki kaupan nettisivuille. Laventelisokeria voi valmistaa myös itse, kas näin. Tai sitten laventelin sijaan voit maustaa kerman sokerilla ja vaniljalla.

marinoidut mansikat

4-6:lle

  • 1 litra mansikoita
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl limoncelloa tai muuta sitruslikööriä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 sitruunan mehu

Laventelikerma

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl laventelisokeria

Perkaa mansikat ja lohko. Laita kattilaan hunaja, likööri ja sokeri. Kiehauta. Ota katila liedeltä ja lisää sitruunamehu ja masikat. sekoita ja anna marinoitua hetki, vaikka muun ruokailun ajan. Tarjoile laventelisokerilla maustetun vaahdotetun kuohukerman kera. Laita annokseen kerma pohjalle ja päälle mansikat. Valuta päälle vielä hieman marinointilientä.

Huom. Marinointilientä tulee melko reippaasti. Itse tein vain puolikkaan määrän marinadia vajaaseen litraan mansikoita ja se riitti hyvin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s