Tätä olen tehnyt ennenkin, hiukan eri muodossa tarjoiltuna. Aasialaiseen menuuseen on vaikea ajoittain keksiä jälkiruokaa, jos haluaa tarjota jotain monimutkaisempaa kuin pelkkiä hedelmiä. Tämä on helppo ja raikas. Sokerin määrä kannattaa tarkistaa maistamalla omaan makuun sopivaksi.
Kookosmousse
70g kookoskermaa
1-2 limen kuori raastettuna
150g ransakankerma
70g sokeria
70g kermaa
2 liivatelehteä
Mangosalaatti
1 mango
2 passionhedelmää
sokeria
Laita liivatteet turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa ranskankerma ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Kuumenna kookoskerma ja limetinkuoriraaste pienesä kattilassa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota kookoskerman joukkoon. Anna jäähtyä ja sekoita ranskankerman sekaan.. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele moussepohjaan. Pursota tai nosta lusikalla moussea tarjoiluastioihin ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.
Tee mangosalaatti. Kuori mango ja viipaloi ohuiksi tikuiksi. Kaiva passionhedelmän liha halkaistuista kuorista lusikalla. Sekoita passionhedelmän liha, sokeri ja mangosuikaleet salaatiksi. Asettele hyytyneen moussen päälle.
Kiitos maukkaasta herkkureseptistä! Kokeillaan….