Pidän carpacciosta ja aasialaisista mauista, joten tämä on kutakuinkin täydellinen resepti. Lisäksi tässä ruoassa on happoja ja makuja niin paljon, että suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, vaikka carpaccio ei kuuluisikaan lempiresepteihisi. Uskon, että yllätyt positiivisesti. Liha on marinoinnin vuoksi suussasulavan mureaa.
Tämä on oiva alkuruoka tai trendikäs lisä noutopöytään. Esimerkiksi kevään ylioppilasjuhliin.
HÄRKÄTATAKI
400 g härän sisäfilettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl öljyä paistamiseen
Marinadi
1 kpl kevätsipuli hienonnettuna
2 kpl valkosipulinkynttä pilkottuna
0,5 kpl tuore chili pilkottuna
2 tl inkivääriä (n. 1-2 cm pala) raastettuna
1 sitruunan kuori raastettuna
3-4 rkl sitruunamehua
0,5 dl soijaa
1/4 dl mirin riisiviiniä
Kastike
1 rkl inkivääriä (raastettuna)
0,5 dl soijaa
1/4 dl mirin riisiviiniä
1 rkl sokeria
0,5 – 1 kpl limen mehu
0,5 tl paahdettua seesamiöljyä (tämän kanssa ole varovainen – ei pisaraakaan enempää)
Pohjalle
reilu kourallinen salaattien versoja tai muita söpöjä ja rouskuvia pikkusalaatteja
Koristeeksi
4 kpl retiisiä
0,5 – 1 kpl tuore chili
1 kpl kevätsipuli
2 rkl seesaminsiemeniä
2-3 rkl tuoretta korianteria
Lisäksi voit halutessasi lisätä annoksen päälle wasabi-majoneesia, jota saat sekoittamalla wasabia ja majoneesia suhteella 1:3.
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla öljyssä lihan pinta kiinni, n. 30 sekuntia jokaiselta sivulta. Jäähdytä liha ja tee marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita jäähtynyt liha ja marinadi pussiin ja sulje tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 8 tuntia. Ota liha pois marinadista n. tunti ennen tarjoilua. Kuivaa talouspaperilla ja laita tuorekelmussa pakkaseen noin tunniksi.
Tee kastike:
Kuori ja raasta inkivääri. Purista raasteesta mehu siivilän läpi. Yhdistä inkiväärimehuun muut kastikkeen aineet ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun saakka.
Pilko jäljellä oleva puolikas chili, kolme retiisiä ja kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua korianteri ja paahda sesaminsiemeniä kuivalla pannulla.
Leikkaa kohmeinen liha terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
Asettele tarjoiluvadille salaattia, salaatin päälle lihaviipaleet ja koristele pilkotuilla kasviksilla ja korianterilla. PIrskottele päälle kastiketta ja koristele seesaminsiemenillä.
Yksi kommentti artikkeliin ”Härkätataki”