Vannoin taannoin, etten tee enää pannukakkua uunissa. Niin hyviltä amerikkalaiset paistinpannulla paistetut pannukakut maistuvat. Kiireinen arki asettaa kuitenkin omat rajoituksensa kokkaamiselle ja niinpä palasin metsästämään hyvää reseptiä uunissa tehtävälle pannukakulle. Ja muutamien kokeilujen jälkeen löityi tämä erittäin hyvä ohje, jonka haluan jakaa kanssanne. Taikinaan tulee runsaasti sokeria ja voita, joka tekee pannukakkuun ihanan rapean karamellisoituneen kuoren. Jos rasvan määrä hirvittää, sitä varmasti voi vähentää. Sokerissa en sniiduilisi.
Tämä on niin vaivatonta ja helppoa. Aivan loistava välipala esimerkiksi silloin kun talo on täynnä omia ja naapureiden lapsia. Tällä saa pisteet kotiin varmasti.
Alkuperäinen ohje on Hesarista.
ohje
3 kananmunaa
8 dl täysmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
Riko kananmunien rakenne isossa kulhossa. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot sekoittaen. Kaada joukkoon loput maidosta, mausta suolalla ja sokereilla. Alkuperäisessä ohjeessa kehoitetaan turvottamaan jauhoja puoli tuntia tässä vaiheessa, mutta itse olen sen jättänyt väliin ongelmitta. Sulata voi ja sekoita se muiden ainesten joukkoon.
Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla tai voitele pelti voilla. Kaada taikina pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ja ”kiinteytyä” hetken ajan. Tarjoile vaikkapa marjojen tai hillon kanssa. Tai hillon ja kermavaahdon jos uskallat. Sillä kuten mummoni aina sanoi: Silloin pitää varoa, ettei herkku vie kieltä mennessään.
Toi on niin uber hyvää! Olen tehnyt jo vuosia samaa versiota – ainoa ero reseptiisi on ollut vain yksi muna omassani. Tarvii kokeilla tätäkin versiota. Itsetehty pakastettu omenahillo ja spraykermavaahto kruunaa makunautinnon.
Nämä mittasuhteet ovat kyllä parhaat. Kananmunia laitan joskus 4kpl ja riisimuroja ripottelen päälle ennen paistoa 😉