Kaksi vuotta ehti vierähtää, ennen kuin pääsin käymään täällä. Turkuun on on ilmestynyt uusia ravintoloita kuin sieniä sateella viimeisen kahden vuoden aikana – kiireinen perheenäiti ei tahdo pysyä mukana tahdissa. Pub Niska ei ole ainoa ravintola, joka on odottanut liian kauan testaamistaan.
Onneksi eräs ystäväni on nyt kunnostautunut järjestämään kaveriporukallemme säännöllisiä tapaamisia eri ravintoloihin. Viime viikolla mm kävimme testaamassa ravintola Tårgetin, jonka ruuasta minulla ei ole mitään erityisen mairittelevaa mainittavaa.
Sen sijaan Pub Niskaa voin lämpimästi suositella. Ainakin jos pitää pizzasta. Pub Niska on ahvenanmaalaiskokki Michael Björklundin kehittämän ravintolakonseptin ensimmäinen franchising-ravintola. Ideana on tarjota yksinkertaista ruokaa, joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Kyseessä ei siis ole mikään fine dining-ravintola, vaan ruokalistalta löytyy peltileipiä, eli ahvenanmaalaista pizzaa, sekä salaatteja. Ravintolan tunnelma on viehettävä, palvelu hyvää ja ruoka maukasta. Mukavan rento paikka ystävien tapaamiseen ja istuskeluun.