Kotimaiset mansikat tulevat kohta, mutta ulkomaisia saa jo. Näillä helteillä ei mitään kovin tuhtia makuhermojen herättäjäksi kaipaa ja mansikat sopivat raikastamaan grilliaterian aloituksen.
Mansikat rakastavat valkoisia juustoja ja niiden yhdeistelmästä saa helposti kyhättyä alkupalan ilman minkäänlaista vaivaa. Tässä kaksi melko samanlaista vaihtoehtoa pienellä variaatiolla. Mansikkacarpaccion tein äitienpäivänä, kun kaipasin alkuruokaa miehen valmistaman pääruuan lisäksi. Meiltä löytyy aina fetaa. Ja balsamicosiirappia.
Vuohenjuustoleipäset
Leikkaa hyvästä vaaleasta leivästä siivut, valele ne oliiviöljyllä ja grillaa leivät nopeasti rapeapintaisiksi. Levitä päälle pehmeää levittyvää vuohenjuustoa. Laita päälle rukolaa ja manskan siivuja ja lorottele päälle vaikka kaupan valmista balsamicosiirappia.
Mansikkacarpaccio
Leikkaa mansikoista ohuita siivuja, asettele lautaselle. Murskaa päälle fetaa hyvässä mausteöljyssä, lorottele mausteöljyä vielä hiukan päälle ja viimeistele balsamicosiirapilla.