Lohipastramia ja wasabimajoneesia

Minun on pitänyt tehdä lohipastramia jo vuosia, mutta jostain syystä en ole tehnyt. Kun muutamia viikkoja sitten olimme ystävillämme illallisella, jonka olivat paikanpäällä valmistaneet pari kokkia, saimme aivan ihastuttavaa alkuruokaa; halstrattua lohta ja wasabikastiketta. Ja siitä se ajatus sitten lähti… (tuo mainitsemani illallinen oli muuten erittäin makuhermoja kutkuttava kokemus – mutta siitä lisää myöhemmin)lohi

600 – 800g lohta
1-2 rkl karkeaa merisuolaa
n 1 tl sokeria
mustapippuria
pippurisekoitusta

Wasabimajoneesi

1,5 dl majoneesi
1-3 tl wasabia
1-2 tl limemehua
(maitoa)

(suolaa ja pippuria)

Poista lohesta ruodot ja nahka. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua mustapippuria. Kääri filee tuorekelmuun. Nosta kala jääkaappiin. Anna graavautua 1 vuorokausi.
Pyyhi lohen pinnalta suolakiteet pois.  Leikkaa lohipala ruotoviivan suuntaisesti pitkittäin 4 tangoksi. Paista 1 – 2 lohitankoa kerrallaan kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli). Mausta lohitangot pippurisekoituksella.
Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Nosta ne jääkaappiin vähintään tunniksi.
Leikkaa tangot 1/2 cm:n viipaleiksi kelmun läpi hyvin terävällä veitsellä. Poista kelmut. Sekoita wasabikastikkeen ainekset keskenään. Ohenna tarvittaessa maidolla. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa kalan ja majoneesin lisäksi salaattia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s