Terveisiä Thaimaasta!

Anteeksi blogihiljaisuus, joka johtuu kiireistäkin, mutta ennen kaikkea LOMASTA. Olimme perheeni kanssa Thaimaassa kaksi viikkoa. Pienten lasten ollessa mukana ei suurempaa ohjelmaa tarvinnut järjestää, vaan ranta, uima-allas ja hyvä ruoka riittivät. Iii-hanan rentouttavaa! (epäilen kyllä, että minulle kasvoivat evät jonnekin päin kehoa – niin paljon vedessä vietimme aikaa…). Loman mukavuutta lisäsivät lasten isovanhemmat, joiden ansiosta pääsimme snorklaamaan ja syömään kertaalleen parempi illallinenkin hyvässä ravintolassa.

thaimaa2

thaimaa3

thaimaa

thaimaa4

Matkamme kohteena oli Phuket, Nai yang beach.  Kyseessä on hyvin rauhallinen ranta, jossa turismia on vasta erittäin vähän.  Lähistöllä oli myös paikallisten oma tori, joten tunnelma oli kaukana Thaimaan monista turistirysistä. Tykkäsin. Ranta oli  todella kaunis; vihreä meri ja erittäin hienoa, melkein valkoista hiekkaa. Tyttremme rakasti tuota hiekkaa! KAkkujen teon lisäksi hänen lempipuuhaansa oli istua rannassa, kasata hiekkaa varpaiden päälle ja odottaa, että seuraava aalto tulee pyyhkäisemään hiekat varpaista. Tätä olisi ilmeisesti voinut toistaa loputtomiin.  Ja miksikäs ei. Täytyy myöntää että touhua katsellessa mieli vaipui stressittömään hiljaisuuteen ja kaikki arjen kiireet unohtuivat. Onnellisuus syntyy yksinkertaisimmista asioista.

thaimaa5

thaimaa8

Omalta rannalta olisi laskuveden aikaan päässyt myös uimalla snorklaamaan alueelle, jossa on rikas kalakunta. MEille asia selvisi vasta loppulomasta ja kävimmekin mieheni kanssa  snorklaamassa selkeästi kaumpana, Phi Phi -saarilla. Saaret sijaitsivat noin tunnin pikavenematkan päässä Phuketista. Jylhät sienimäiset Phi Phi -saaret tekivät kyllä vaikutuksen, mutta snorklaus oli jopa hiukan surullinen kokemus. Tsunami kun tuhosi kaiken kauniin korallin Phuketin läheisyydestä… Kalat olivat toki hienoja ja värikkäitä. Ja syvässä vihreässä meressä kellumisessa on tietenkin oma mukava fiiliksensä muutenkin. Mutta mitenköhän tuollainen korallin täystuho vaikuttaa koko ekosysteemiin ja eläinkuntaan?

thaimaa10

thaimaa11

thaimaa12

Matkalla nauttimamme ruoka oli pääsääntöisesti hyvää ja edullista. Hotellimme  ravintolassa aterioimme aamiaisten lisäksi vain pari kertaa, eikä ruoka ollut mainittavaa. Sen sijaan ranna pikku ravintoloissa nauttimamme ateriat olivat kaikki todella hyviä. Kaikki tuoreet merenelävät maistuivat ja lisäksi ihastuin tulisiin lihasalaatteihin, joita maistoin useammassakin paikassa. Palvelu oli  lähes kaikkialla erinomaista. Ja lapset viihtyivät ravintolassa, joka sijaitsi merenrannalla niin, että aterioinnin jälkeen saattoi luontevasti siirtyä hiekkaleikkeihin aikuisten jäädessä vielä pöytään.  Kertakaikkiaan en voi muuta kuin suositella, ehdottomasti myös lapsiperheille!

Kävimme kertaalleen mieheni kanssa syömässä myös usemman ruokalajin menun Patong beachilla sijaitsevassa ravintolassa nimeltään The 9th Floor RestaurantMutta siitä lisää myöhemmin.

thaimaa9

3 kommenttia artikkeliin ”Terveisiä Thaimaasta!

  1. Ihanan näköisiä kuvia. Suunnitellaan vähän matkaa, mutta ehkä vähän lähemmäs. Miten lennot teillä sujuivat? Entäs aikaero? On niin houkuttelevan näköistä että saa harkitsemaan… 🙂

    1. Itse jännitimme myös tuota matkan sujumista, mutta aivan turhaan. Menomatka oli yölento ja lapset nukkuivat välillä heräillen. Luulen että lapset nukkuivat matkasta eniten. Paluumatka oli päivälento ja se meni aivan loistavasti! Lapset katsoivat tv:tä ja pelasivat pelejä. Aikaero ei myöskään ollut suurempi ongelma, lennot sekoittivat sopivasti ja oikeastaan ihan yhdessä päivässä rytmi palautui normaaliksi täällä kotona. Teimme kyllä niin, että Thaimaassa muksut saivat valvoa jatkuvasti muutaman tunnin pidempään kuin kotona ja se auttoi asiaa.
      Enää en pelkää kaukomatkalle lähtemistä lasten kanssa! Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s