Tehokasta viikon alkua! Toivottavasti teillä on mukava ja rentoutunut fiilis näin maanantain kunniaksi. Meillä juhlittiin viikonloppuna 6-vuotiaan synttäreitä, joten tuli leivottua. Näistä herkuista postausta luvassa vähän myöhemmin!
Meillä leipominen painottuu muutenkin viikonloppuihin. Silloin on enemmän aikaa kokkailla ja jollain tapaa myös lupa herkutella vähän enemmän. Vannon kyllä usein herkuttelun nimeen – mutta viikolla yritän pitäytyä parissa palassa tummaan suklaata (siis per herkkukerta, tietysti). Viikonloppuna voi sitten nautiskella jotain vähän vähemmän terveysvaikutteista :D. Tätä ohjetta lähdin kokeilemaan muutama viikonloppu sitten alunperin siksi, että hedelmäkulhossa lojui pari mustunutta banaania, joita kukaan ei enää suostunut syömään. Ne olisi tietysti voinut survaista vaikka smoothien joukkoon, mutta koska nyt teki mieli leipoa, päätin testata perijenkkiläisen banana breadin eli banaanileivän ohjetta. Banaanien pitää olla sitten tosi mustia, tämäkin on vielä liian raaka:
Useimmiten banaanileipä ohjeistetaan tekemään leipävuokaan (ylläri!), mutta en sellaista omista, joten käytin silikonisia muffinivuokia. Meillä ei myöskään ollut kaapissa piimää, mitä ohjeessa tunnutaan usein käytettävän, mutta turkkilaista jugurttia löytyi. Sitä siis sekaan. Korvasin myös yleisesti ohjeistetun öljyn/margariinin/voisulan kaapissa olleella kylmäpuristetulla neitsytkookosöljyllä. Olen alkanut testailla, missä kaikessa sitä voi käyttää, ja olen todennut, että se toimii aika monessa kohtaa – jos kookoksen maku ei haittaa ;-). Tästä reseptistäkin tuli toimiva! 😀 Banaanileipien maku ei ollut liian makea, ja niissä oli kiva koostumus ja suutuntuma. Lapsetkin tykästyivät banaanileipiin kovasti. Sekaan voisi vielä heittää rouhittuja pähkinöitä. Ja tokihan näistä saisi vielä paremmin kahvipöytäkelposia jollain hyvällä kuorrutteella… Hmmm…
Ainekset
1 dl fariinisokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 dl turkkilaista jugurttia
0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
3 mustunutta banaania muussattuna
Vaahdota sokeri ja munat. Lisää kookosöljy (lämmitä sitä tarvittaessa hieman etukäteen) ja muussatut banskut. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinan joukkoon. Paista 175-asteisessa uunissa reilu puolisen tuntia.