Ravinteli Bertha

bertha0Minulla on ollut onnea! Pääsin nimittäin viikon sisään syömään kahteen ihanaan, Suomen parhaimpien ravintoloiden top 10 -listalle rankattuun ravintolaan. Ensin Muruun ja sitten Ravinteli Berthaan. Juhlimme työpaikan pikkujouluja Tampereen parhaassa ravintolassa marraskuun lopulla. Olimme varanneet koko ravintolan käyttöömme perjantai-illaksi jo pari-kolme kuukautta ennen varsinaista pikkujouluiltaa. Ravintola sijaitsee aivan rautatieaseman kupeessa, joten suosittelen ulkopaikkauntalaisia tekemään junaretken, ihan vaikka vain tullakseen syömään Berthaan!

Olen käynyt Berthassa muutaman kerran ennenkin, ja kyseessä on ehdottomasti lempiravintolani Mansessa. Miljöö on viihtyisä – valkoisten pöytäliinojen vastapainona on tiiliseinää, pehmeään valaistukseen ja soljuvaan musiikkiin on kiinnitetty erityistä huomiota – puuteroidessa voi muuten kuunnella eri musaa, kuin itse salissa :D. Asiakaspaikkoja on viitisenkymmentä, ja pöytävaraus on käytännössä pakollinen. Pääosassa on tietenkin ruoka ja menu on ilmoitettu persoonallisesti vain pääraaka-aineiden mukaan.

bertha8

Kolme ruokalajia kustantaa 41 euroa, ja mielestäni se on erittäin kohtuullinen hinta huolella mietitystä, lähituotteista koostetusta ja ammattitaidolla valmistetusta ateriasta. Berthan pojat tuntuvat rakastavan sirkulaattoria, eli laitetta, jossa ruoat kypsennetään ilmatiiviissä pakkauksessa vesihauteessa täsmälleen oikeassa lämpötilassa. Sen ansiosta jokaisen ruuan voi kypsentää juuri sille sopivassa lämpötilassa, ja oikean lämpötilan lisäksi pitkä kypsennysaika pitää ruuan mehevänä.

bertha6

bertha5

Meidän pikkujoulumenumme aloitti tietysti kuohuva. Berthassa on aina ihan pakko nauttia alkuun shampanjanveroista kuoharia – niin nytkin. Hyvän ruuan lisäksi hyvät viinit ovat Berthalle sydämenasia ja persoonallisten juomien metsästämiseen on käytetty vaivaa. Niin ruokien, kuin juomienkin suhteen kannattaa jututtaa henkilökuntaa. Taustat viininhakureissuilta ja raaka-aineiden valmistusprosesseista ovat mielenkiintoista ja hauskaa kuultavaa, ja berthalaiset kertovat niistä enemmän kuin mielellään.

bertha1

bertha3

bertha4

bertha7

Menumme aloitti lohiannos, joka oli minulle ehdottomasti pikkujoulumenun lempiannos. Täydellisen mehevän lohen kaverina oli kuivattua purjoa sekä kukkakaalivanukasta ja -couscousia. Vanukas oli taivaallista – saisikohan sen reseptin nyysittyä jotenkin? 😉

bertha9

Pääruuaksi saimme naudan poskea ja sydäntä sekä palsternakkaa. Annos oli tuhti ja lihaa oli miestenkin makuun riittävästi. Tykkäsin erityisesti mureasta poskesta – sydän sen sijaan maistui jopa hieman maksamaiselta.

bertha10

Aterian päätti klassinen pähkinän ja suklaan – sekä chilin! – liitto. Chili oli ujutettu hienosti tumman suklaan kaveriksi suklaamousseen, joka ei ollut kovin makea, mutta juuri sopivan polttava. Jäin hieman kaipaamaan jotain raikasta elementtiä annokseen, vaikkakin jälkiruokaviininä toiminut portviini sitä hieman paikkasikin. Kokonaisuutena menu oli herkullisen toimiva – ”jokaiselle jotain” toteutui, mikä ei välttämättä ole helppoa näin ison ryhmän ollessa kyseessä. Ja kuten kuvasta näkyy, en ollut sentäs ainoa, joka ikuisti annoksia valokuviin :D.

bertha11

bertha13

Aterian jälkeen viihdyimme vedet silmissä stand up -koomikko Antti Syrjän juttujen parissa. Putosin täysin, kun puhuttiin intialaisista koodareista… Myös parisuhdetoilailut herättivät porukassamme hilpeyttä. Antti on oiva esiintyjä tämänkaltaisiin tilaisuuksiin, ja säätää juttujaan vastaanottavan yleisön mukaan. Voin suositella! 😀

bertha14

Loppuillan viihdyimmekin yllättäen Berthassa, vaikka jatkopaikkakin oli ennalta sovittu. Mikäs siellä oli ollessa, kun viini oli hyvää, sitä oli riittävästi ja itse valitsemamme musa soi :D.

bertha17

Kiitoksia vielä tätäkin kautta Berthan väelle onnistuneista juhlista – erityisesti isännällemme Pasille!

bertha16

bertha15

pssst… Muista osallistua arvontaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s