Huh, pitääkö vuodenvaihde teidät muutkin työläiset kiireisenä? Meikäläisellä kiirus näkyy siten, että en ole ostanut vielä yhtäkään joululahjaa, lähettänyt kortteja tai suunnitellut tarkemmin joulun menua. Pikkujouluja olen sentäs juhlinut! 😀 Jossain takaraivossa joulun lähestyminen on kuitenkin ollut, sillä olen keräillyt reseptilaatikkoon ja korvan taakse jouluhenkisiä ohjeita. Yksi testaukseen asti päätynyt oli tämä pähkinäpiiras. Terkut vaan H & S, jotka pääsitte tätä tapaamisemme johdosta maistelemaan. 😀 Täyte oli ihan jees, mutta jotenkin mehevämpi tästä pitäisi vielä saada… Ohje on alunperin Kotivinkistä, mutta tuplasin täytteen määrän ja heitin sekaan kaakaonibsejä, kun niitä sattui kaapissa olemaan.
Ainekset
Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
Täyte:
2 dl fariinisokeria
100 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl kanelia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
400 g pähkinäsekoitusta
(1 dl kaakaonibsejä)
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita keskenään voi, jauhot ja sokeri. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa ilman täytettä 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Sekoita kattilassa täytteen ainekset, paitsi pähkinät ja nibsit. Kiehauta seos nopeasti. Lisää pähkinät ja nibsit.
Lisää täyte piirakkapohjan päälle. Paista vielä 10 minuuttia. Tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kera!
Pssst… Pysykää viikonloppuna linjoilla, tulossa mukava arvonta lukijoillemme!