THE avokadopasta

Käsi ylös, kuka EI ole vielä kokeillut Chicling-blogista ja Safkaa-kirjasta tuttua avokadopastaa? Ilmiö tämän ruuan ympärillä on ollut aivan huima: kun Hesari julkaisi reseptin ruokatorstaissa, pääkaupunkiseudulta loppuivat kypsät avokadot ja pecorino. Sama tapahtui meidän S-marketissa toissa viikonloppuna: kaikki kypsät avokadot menneet ja pecorinon kohdalla hyllyssä vain tyhjää. Hämmentävää! Pitihän avokadopastaa siis viimein kokeilla, kun vihreät ihanuudet olivat viimein tarpeeksi kypsiä, isänpäivän aattona.

Jaa, että miltä se sitten maistui? Hyvältä. Chilin ja avokadon yhdistelmä toimii hienosti! Varmasti osaksi tämän reseptin myötä Safkaa-kirjasta otetaan jo neljäs painos. Lempireseptini kirjasta on kuitenkin edelleen lohi-avokadosalaatti.

Resepti, kuten se on kirjassa julkaistu:
1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­li (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g spa­get­tia

Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko val­ko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avul­la kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te.

Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton.

Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä.

Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun.

Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.

3 kommenttia artikkeliin ”THE avokadopasta

  1. Harmi, ettei avokado maistu, vaikka olen maistanut sitä useampaan otteeseen. Tämä pastaohje, kun kuulostaa niin herkulliselta. Pitäisi keksiä joku korvaaja avokadolle ja kokeilla tuota ohjetta.

    1. Kannattaa koittaa avokadoversiota rohkeasti, sillä tämä ei maistu ollenkaan perus-avokadomaiselta. Ennemmin sellainen kermaisen ja tulisen yhdistelmä. 🙂

  2. Tämä oli niiiiiin hyvää ja helppoa! Tämä lunasti heti paikkansa meidän perheen arkiruokavalikoimassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s