Omena-aika jatkuu vielä hetken verran. Meidän pienessä pihassa on kaksi puuta, joista on tullut yllättävän hyvin satoa, etenkin kun toinen joutui rusakon syömäksi viime talvena. Siihenkin tuli toistakymmentä omppua! En ole alkanut hilloamispuuhiin, vaan pääasiassa on syöty omput raakana – tai paistoksessa. Taru tarjoilikin jo yhden reseptin, tässä vielä toinen herkullinen vaihtoehto. Makean ja suolaisen yhdistelmä on yliveto! Bongasin reseptin S-ketjun lehdestä.
Vähän rupisia, mutta ah, niin hyviä! 😀
Ainekset
4-6 isoa omenaa
100 g pehmeää voita
1,5 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
0,75 dl rouhittuja suolapähkinöitä
Tee ensin muruseos: yhdistä ainekset keskenään. Lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Lado sitten uunivuoan pohjalle omenaviipaleet ja lusikoi muruseos päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kera.
Tosi kivan kuuloinen versio omenapaistoksesta. Nam! Täytyypä kokeilla jos saan vielä hyviä kotimaisia omppuja käsiini. Vaikka mikäpä estäisi tekemästä tuontiomenoistakaan. Ja nättejä ovat nuo omenasi.