Heippa! Hankimme keväällä valmiiksi jo kohtalaisen kookkaan kirsikkapuun Viherlassilasta. Teimme puun istutuksen kunnolla ja hoidimme hyvin kastelua, mutta jostain syystä puu ei herännyt kesän tultua. Olimme yhteydessä kukkakauppaan ja saimme tilalle uuden puun! Kävi ilmi, että heillä itseelläänkin osa ”saman erän” puista oli tehnyt vain muutaman vihreän silmun ja jäänyt sitten uinumaan alkamatta kukkia.
Nyt uusi puu on tehnyt valtavan määrän kirsikoita. Kirsikat ovat kauniin punaisia, mutta kovin happamia. Vaikka 2-vuotiaamme syökin näitä kirpeitä kirsikoita suurella mielihalulla, niin minä kaipaisin jonkinlaista maun jalostamista. Onko teillä kenelläkään hyviä ideoita? Herkullista hillo-ohjetta kenties? Jakakaapas parhaat kirsikkareseptinne minullekin kommenttiboksin kautta…
Meillä on tehty vaniljaista kirsikkahilloa. Harmi, että tänä vuonna meidän puu ei tuota juurikaan mitään.
soppakellari.blogspot.com/2011/08/vaniljainen-kirsikkahillo.html
Tietysti ne pakastetaan, ja jäätyneinä dipataan sulatettuun suuklaaseen.