Mm näitä vartaita syötiin Juhannuksena. Erittäin onnistunut kokeilu – ehdottomasti Juhannuksen yksi parhaista resepteistä.Nuo valmiiksi kypsennetyt ja kuoritut pakasteravut ovat kyllä mainio tuote, jos kärsii jonkin asteisesta aversiosta raakojen äyriäisten käsittelyyn…
n. 600 – 800 g pakastettuja valmiiksi kypsennettyjä ja kuorittuja tiikeriravun pyrstöjä (ainakin Stockka myy)
Marinadi
1 dl öljyä
1/2 dl manteliöljyä
1-2 valkosipulin kynttä
1 lime
pala punaista chiliä
1 rkl palmusokeria
suolaa
Sulata ravut hitaasti jääkaapissa pussin ohjeen mukaan. Sekoita öljyt ja raasta sekaan kuoritut valkosipulin kynnet ja limen kuori. Sekoita mukaan sokeri ja suola. Pilko chili aivan pieneksi silpuksi ja heitä sekaan. Purista mukaan vielä 1/2 – kokonaisen limen mehu ja sekoita tasaiseksi. Laita sulaneet ravut ja marinadi pussiin tai kannelliseen astiaan. Sekoita hyvin niin että ravut maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua n. 4 tuntia jääkaapissa. Töki ravut grillaustikkuihin ja grillaa kuumiksi noin minuutin ajan. Älä kypsennä liikaa, ettei ravut sitkisty.