Joka kevät sama juttu: terassikausi on pakko aloittaa, vaikka olisikin vielä hieman liian kylmä :). Meillä terassilla oleiluun kuuluu olennaisesti grillaus. Nyt ollaankin tenkkapoon edessä, sillä vanha halpiskaasugrilli on aivan puhkikulunut ja pitäisi löytää uusi ja hyvä. Olemme pohtineet Muurikkaa kaasuversiona, mutta onko se sitten hyvä, kun siinä ei ole yläritsiä, jonne säilöä jo kypsyneet ruuat? Tässä kiehtoisi tietysti se, että muurinpohjalettujen ja paellan teko onnistuisi mainiosti. Jos meitsillä olisi määrättömästi rahaa, niin hankkisin ihan vaan kauniin muotoilun vuoksi Eva Solon grillin. No, aina voi haaveilla ja pistää lottokuponkeja menemään.
Kuvat Muurikka ja FinnishDesignShop
Valaistumista odotellessa kokataan nykyisellä grillillä – kuten viime viikonloppuna. Tein äitin reseptillä marinadin possunlihalle. Terkut ja hyvää äitienpäivää! 😀
Tässä resepti teillekin – yllättävän hyvin cokis toimii marinadissa!
Ainekset
1 dl Cocacolaa (ei light, vaan ihan oikeaa sokerista!)
1 dl ketsuppia
Chilijauhetta tai sweet chili -kastiketta
4 tl sinappia
2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
suolaa
öljyä
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Anna lihan tekeytyä marinadissa vähintään 4 tuntia ennen grillaamista. Marinadia voi tehdä isomman satsin ja valella sillä lihaa vielä grillaamisen aikana.