Tämä oli hyvää. Mutta se maistuu vanukkaalta.
Vanukas
2 dl kuohukermaa
2,5 dl maitoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 kananmunan ketuaista
100g tummaa suklaata
Laita uuni lämpiämään 150 asteseen. Kuumenna maito ja kerma kattilassa kiehuvaksi. Ota pois levyltä ja paloittele sekaan suklaa ja lisää vaniljasokeri, anna sulaa jatkuvasti sekoittaen. Ei haittaa, jos suklaa ”hippuuntuu”, väri tasoittuu kyllä uusissa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Kaada sekaan hiukan jäähtynyt suklaamaito jatkuvasti sekoittaen. Kaada vanukas tarjoilukulhoihin. Laita kulhot laakeaan astiaan tai korkeareinaiselle uunipellille. Kaada pellin pohjalle 1-2 cm kerros kiehuvaa vettä. Laita uuniin n. 45 minuutiksi. Nosta uunista ja vesihauteesta. Jäähdytä kylmiksi saakka ennen tajoilua.