Virkkuukoukussa

Olen koukussa. Virkkuukoukussa! Uudella harrastuksellani ei ole ruuanlaiton kanssa mitään tekemistä, mutta fiilis on sama: omilla käsillä tekeminen on vaan niin kivaa! Olen itsekin yllättynyt äkillisesti alkaneesta innostuksestani (puhumattakaan minut pidempään tunteneista ystävistä/sukulaisista, luulivat että olen pimahtanut!). En ole ikinä ollut mikään käsityöihminen, peruskoulussakin olin teknisissä töissä, en ”rättikässyissä”. Mutta kun aikani ihailin muiden tuotoksia sisustusaiheisissa blogeissa, päätin itsekin yrittää, oppisinko virkkaamaan. Tässä muutama minua inspiroinut taituri:

Kuva: BambulaKuvat: Sort of Pink


Kuva: Pinjacolada

Aloitin opettelun täysin nollasta. Ensin nyhräsin ohuella langalla ja kolmosen koukulla perussilmukoiden kanssa. Tein surkeannäköisen isoäidinneliön. Sitten sain aikaiseksi jokseenkin järkevännäköisen korin trikoisesta matonkuteesta, koukulla nro 8. Sen jälkeen uskaltauduin yrittämään pitsimaton virkkaamista. Kolmisen viikkoa siinä meni, sillä välillä koko virkkaaminen kyllästytti ja virheitäkin tuli tehtyä niin, että mattoa piti purkaa hyvän matkaa. Lopulta siitä tuli kuitenkin valmis, halkaisijaltaan metrinen matto. Mielestäni se on ihan kelvollinen ensimmäiseksi oikeaksi käsityöksi. Tästä ei voi kuin parantaa :D.


(Kuva on otettu kännykän kameralla, sorry huono plaatu…)
Tämä lähti ystäväperheen tytölle nimpparilahjaksi. Nyt odotan inspiraatiota seuraavaan työhön. Tekisinkö toisen pitsimaton, graafisemman maton vai kenties pari koria? Vai viltin tai pehmoisen kaverin 2-vuotiaalle tyttärelleni? Hmmm…

3 kommenttia artikkeliin ”Virkkuukoukussa

  1. Ihan mahtavaa uppoutumista aiheeseen. Ajatteles, miten nopeasti tuo matto kuitenkin vasta-alkajalta syntyi. Mulla on synttärit elokuussa!

      1. Hyvä terveys -lehdessä esiteltiin sellaisia design-jumppapalloja, joissa jättimäisten jumppapallojen ylle oli virkattu värikkäät päällykset. Ne oli aika hienoja! Tee semmoinen 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s