Pitkästä aikaa resepti meikäläisenkin pöytälaatikosta! Arki on vienyt tätä naista kuin litran mittaa, joten uusien reseptien testailu on viime aikoina jäänyt kovin vähälle. Sain kuitenkin tällaisen piirakan aikaiseksi taannoisena sunnuntaina, kahvipöytään. Tällä kertaa tein piirakan lohesta, kun aina ei jaksa vääntää kinkkuversiota. Luulen, että tonnikala toimisi tässä vielä paremmin, vaikka tämäkin oli hyvää.
Ainekset
1 valmis ruistaikinapiirakkapohja
1/2 purjo
300 g lämminsavulohta
300 g raejuustoa
3 munaa
2 dl ruokakermaa
1 rkl sinappia
1 dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
rucolaa ja pinjansiemeniä
Painele piirakkataikina vuoan pohjalle. Silppua purjo ja paloittele lohifile. Sekoita kulhossa purjo, lohi, raejuusto, munat, ruokakerma, sinappi ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä. Silppua päälle runsaasti rucolaa ja ripottele joukkoon vielä pinjansiemeniä. Nauti salaatin kera!