Kun kirmaa tuutulaulu-aikaan koko perheen kanssa kotiin ja huomaa ettei jääkaapissa ole mi-tään syö-tä-vää kannattaa katsoa kaappiin uudelleen 🙂 . Ehkä sieltä löytyy munia, yksittäinen parmankinkun siivu ja jo vähän lössähtänyt tomaatti… Ei ehkä kuullosta kovin herkulliselta , mutta maistuu kyllä! Munakas on ehkä parasta jämäpikaruokaa, ja se tosiaan valmistuu nopeasti. Tälläkin kertaa saatiin kuin saatiinkin lapset ajoissa nukkumaan… Vaikka meidän poika onkin mestariviivyttelijäkikkailija iltapalan ja -puuhien yhteydessä….
Munakas
- öljyä
- 1 sipuli pieninä kuutioina
- 2-4 kananmunaa
- 2-4 rkl kermaa tai maitoa (1 rkl/kananmuna)
- suolaa
- puoli kourallista juustoraastetta
- 1 tomaatti siemenet poistettuna ja kuutioituna
- 2 – 3 parmankinkun siivua silputtuna
- basilikan lehtiä
Yhdistä kerma ja kananmunat kulhossa ja vatkaa sekaisin, mausta suolalla. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipulit pannulla. Kaada päälle munakasmassa ja sekoittele hetki massaa pannulla, kunnes se alkaa hiukan hyytyä. Jätä sitten mnakas rauhaan, laske lämpötilaa hiukan keskilämmön alle. Ripottele munakkaan päälle juustoraaste ja loput strösselit. Laita paistinpannun kansi päälle ja anna hyytyä. Tarjoile lämpimänä.