Ylösalaisin-ruukut

Tunnustetaan se heti: en ole mikään viherpeukalo. Tapan kaikki kasvit takuuvarmasti kolmessa kuukaudessa. Viherkasvit tuovat kuitenkin viihtyisyyttä kotiin etenkin isommissa ryhmissä, joten päätin (taas kerran) yrittää.

Ihastuin jo jokin aika sitten Boskken vinkeisiin ruukkuihin: niihin istutetut kasvit roikkuvat ylösalaisin! Ruukku on altakasteluruukun tapainen; sisällä on savinen pala, joka luovuttaa kosteutta tasaisesti ja vettä voi kaataa ruukkuun kerralla enemmänkin. Amppelimalli on siitäkin kätsä, että pöytätilaa ei mene hukkaan ja pienet näpit pysyvät erossa houkuttelevasta mullasta. Tilasin joulun alla Amazonista näitä kevyitä, muovista valmistettuja ruukkuja, jotka ovat vähän neliönmallisempia kuin alkuperäinen posliiniversio. Sellaisia mieheni poraili viikko sitten olkkarin kattoon. Istutin kultaköynnöstä, viirivehkan ja jonkin palmuntapaiset (kuten sanottua, en ole viherpeukalo). Kultaköynnös on jo lähtenyt kipuamaan ylöspäin, samate viirivehka on sekopäisen näköinen lehtien etsiytyessä kohti valoa.

Nyt voidaankin sitten laittaa veto pystyyn, kauanko nämä kasvit pysyvät hengissä ;).

3 kommenttia artikkeliin ”Ylösalaisin-ruukut

  1. No mä olen työllä ja tuskalla yrittänyt tappaa yhtä meillä olevaa kultaköynnöstä (sama siis mikä noissa ruukuissa). Se on siis semmoinen järkyttävän iso revoska, josta tuppaa uutta köynnösvartta ja se valtaa kohta koko kodin. Olen sijoittanut sen pimeimpään nurkkaamme, enkä ole kastellut ainakaan kahteen kuukauteen, mutta silti se tuntuu elävän ja viihtyvän. 🙂

  2. Vieläkö kukka on hengissä Henna? Mietin samanlaista ruukkua meille ja kuulisin vielä kommentteja ennen ostopäätöstä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s