Kurpitsakakku

Tämä oli todella hyvää! Kakun rakenne oli ihanan täyteläinen ja maku  oli tyyliltään hiukan porkkanakakkumainen, erittäin syksyinen/talvinen kakku siis. Koristelusta saa myös halloweeniin sopivan, jos vaikka kuorrutteen värjää oranssilla karkkivärillä ja esim pursottaa päälle suklaasulalla hämähäkinverkon. Tai muotoilee lakritsista halloween-kurpitsan silmät ja suun.  Meillä koristelu oli nyt vähemmän räikeä sopien paremmin menuun muuhun tyyliin.

Kakku on tehty läpihalkaisijaltaan 18 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Jos haluat tehdä isomman kakun, käytä 24 cm vuokaa ja kaksinkertaista  pohjan ja täytteen ainekset.

n. 8 palaa (18 cm irtopohjavuoka)
n. 10 digestivekeksiä
50g sulatettua voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1-2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
2 munaa
1 dl kurpitsasosetta

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 – 2 dl tomusokeria
0,5 dl lemoncurdia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, pingota se reunojen ja pohjan väliin. Sekoita keksit ja sulatettu voi yleiskoneessa massaksi. Painele massa irtoreunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää jauhot, kaneli ja suola. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita huolellisesti. Sekoita massaan kurpitsasose. Kaada taikina vuokaan keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa ja irrota se varovasti veitsen avulla. Kakku on parhaimmillaan jos se on viileässä yön yli. Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä se kakun päälle. Koristele.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s