Mmmmm. Salamia…
4-6:lle
n. 300 – 400g pastaa
1 tlk tomaattimurskaa
n. 100g mascarponea
100g italialaista salamia ohuina leikkeinä (esim salame napoli) tai prk tonnikalaa
1 valkosipuli kynsi
1/2 chili
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sokeria
mustapippuri
(suolaa)
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 mozzarella pallo
puska basilikaa
2 dl juustoraastetta
Keita pasta ohjeen mukaan. Tee sillä välin kastike. Laita kattilaan tomattimurska, suikaloidut salamit, liemikuutio, sokeri ja mascarpone, keittele hetki. Lisää sekaan raastettu valkosipuli ja silputtu chili ja mausta mustapippurilla. Keittele vielä hetki, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Viipaloi tai revi mozzarella pieniksi paloiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Revi basilikan lehdet paloiksi.Laita uunivuokaan puolet pastaseoksesta, laita päälle puolet puolitetuista kirsikkatomaateista, mozzarellasta, basilikasta ja juustoraasteesta. Laita päälle loput pastaseoksesta ja laita sen päälle loput kirsikkatomaatit, basilika, mozzarella ja juustoraaste. Gratinoi uunissa 225 asteesa 5-10 minuuttia. Jos et halua tehdä pastaa kerroksittain, voit myös vain sekoittaa aineet pastan joukkoon ja ripotella päälle juustoraasteen.
Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, niin herkullisia aineksia. Nam nam
Pystyykö käyttää kinkkua?