Sieniä riittää ja riittää…. Tämäkin oli hyvää 🙂 . Näin ohjeen joskus Hyvä Terveys lehdessä ja lukaisin sen vain läpi mutta en säästänyt lehteä. Ohje saattaa siis hyvinkin muistuttaa alkuperäisversiotaan, tai sitten ei. En voi sanoa muistavani 🙂
4:lle pääruuaksi ja 6-8:lle alkuruuaksi
n. 1- 1,5 l suppilovahveroita ja kanttarelleja
loraus öljyä
1 pieni purjo tai ison purjon valkoinen osa
3 valkosipulin kynttä
n 100g pekonia
3 tomaattia
1 keltainen paprika
150 g pehmeää vuohenjuustoa
n. 1 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
kaupan valmista ruistaikinaa
Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja kuutioi tomaattien liha. Pilko paprika. Paista pannulla sienet pienessä määrässä öljyä niin kauan, että neste on haihtunut. Siirrä lautaselle odottamaan. Paista sitten pannulla pilkotut pekonit, hienonnettu valkosipuli ja renkaiksi leikattu purjo. Kun kaikki on kypsää, lisää sienet takaisin pannulle. Kaada sekaan kerma, vuohenjuusto, tomaatit ja paprika. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos pieniin uunivuokiin. Sulata kaupan valmis ruistaikina ja kaulitse ohueksi, n. 1,5 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä hiukan uunivuokia isompia paloja ja nosta takinapalat vuokien päälle. Painele reunat kunnolla kiinni. Voitele munalla tai maidolla. Laita uuniin 225 asteeseen n. 20 minuutiksi. Tarjoile esim raikkaan salaatin seurana.
Toimii mainiosti kasvisversiona ilman pekonia!
mielenkiintoinen viritys, ehkä kokeilen jotain tuollaista ensi sienestyskaudella. Oletko ajatellut laittaa tagipilveä tai muuta tunnistejoukkoa jolla esim sieni-aiheiset löytyisivät helposti ?
Kannattaa koittaa myös taikinakuorta keittokulhon päällä, niin ei tarvitse tarjoilla leipää lisukkeena. Tässä yksi ohje: http://sitruunaruoho.net/2011/10/03/purjoperunasosekeitto-taikinakuorella/
Toistaiseksi sieniaiheiset reseptit ovat ”kasvisruuat ja lisukkeet” -otsikon alla. Pitää miettiä, josko laitettaisiin sieniruuille oma kategoriansa!