Ei ole shampanjan voittanutta alkudrinkkiä, totesimme taas kerran Tarun kanssa, kun vietimme taannoin viikonloppua yhdessä. Saimme uuteen kotiin lahjaksi Kartellin kauniin tarjottimen, joka on hyvä apu kun kantaa alkushampanjaa tarjolle. Se on myös kaunis tyhjänä, mikä on kiva juttu – esinettä ei tarvitse säilöä kaappiin, vaan sitä voi pitää esillä muutenkin.
Vaikka skumppa onkin ihanaa, joskus on kiva leikkiä baarimikkoa, ja sekoittaa värikäs juoma. Tämä drinksu käy jälkkäriksi, sillä se on aika makea, jos limen käytössä on kohtuullinen. Drinkki on upean värinen, ja passionhedelmä on hyvää! Idis tähän reseptiin on taas kerran saatu Saralta.
Drinkkipohja
1/2-1 limen mehu
8 cl vodkaa
4 cl passionsiirappia
4 cl ananasmehua
Passionsiirappi
3 passionhedelmää
1 sitruunan mehu
3 rkl sokeria
(pari tippaa keltaista elintarvikeväriä)
Kuumenna kaikkia siirapin aineksia kattilassa niin, että ne sulavat. Anna kiehua muutama minuutti. Jäähdytä.
Jos et omista shakeria, tee drinkki näin: laita drinkkipohjan ainekset muovipulloon ja pullo pakastimeen. Voit jäähdyttää myös lasin pakastimessa. Kun drinksu on kylmennyt (n. 30-45 min), ravista pulloa ja kaada sisältö kylmään lasiin.
Alkuperäisessä ohjeessa oli limemehun käytetty 8 cl litsimehun. Minulla ei vaan ole aavistustakaan, mistä sellaista saa. Tietäisikö joku lukijoistamme? 🙂
litsimehua saa tietyisti litseistä puristamalla 😉 eri asia mistä litsejä löytää, meilläpäin niitä on joskus ollut Prismassa eli isojen markettien heviosastolta voisi etsiä.