Tämä ei ole eka, toka eikä varmastikaan vika kerta, kun tässä blogissa julkaistaan pannacottaresepti :). Minkäs teet – pannacotta on vaan niin hyvää ja nopea valmistaa (jos hyytymisaikaa ei lasketa). Tällä kertaa se sai seurakseen mustikoita.
Kenen käsi on heilunut, kun laseja on siirrelty? 😀
Ainekset (neljälle)
4 liivatelehteä tai 2 tl liivatejauhetta
1/2 vaniljatanko
5 dl kermaa
1 dl sokeria
Mustikkakastike
2 liivatelehteä tai 1 tl liivatejauhetta
4 dl pakastemustikoita
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
Liota liivatelehdet/-jauhe. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Laita tanko myös kattilaan. Kaada kattilaan kerma ja sokeri, kiehauta. Jos käytät liivatelehtiä, purista niistä ylimääräinen vesi. Sulata liivatteet kuuman kermaseoksen joukkoon. Ota vaniljatanko pois kattilasta ja kaada kermaseos tarjoilulaseihin, vähän yli puolenvälin. Laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
Tee sitten mustikkakastike. Liota liivatteet. Laita muut täytteen ainekset kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella samettiseksi, anna sokerin sulaa ja seoksen lämmetä. Valuta liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata mustikkaseokseen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja ja kaada pannacottan päälle. Hyydytä ennen tarjoilua.
Resepti on alunperin Sara la Fountainin.