Keittiöremontti – ikuisuusprojekti?

Meidän pika- ja miniremontiksi tarkoitettu keittiöremontti senkun jatkuu vaan. Kodinkoneet ovat kyllä paikoillaan ja kokkaaminen sujuu. Viimeisiä meistä itsestämme johtuvia rästihommia on saatu viimein kohdilleen, kuten yhdeltä tapettiseinältä puuttunut lasilevy ja liesituulettimen peitelevy. Meiltä puuttuu kuitenkin edelleen keittiön ovia, ja se johtuu ilmeisesti keittiötoimittajan vaikeuksista ymmärtää oikean ja vasemman ero.

Tilasimme keittiön hyvissä ajoin ennen remonttia ja se toimitettiinkin sovitusti heinäkuun alkuviikkoina. Harmi vaan, että toimitukseen oli pujahtanut muutama vääränkätinen ovi, ja esimerkiksi roskakaapin oven vedin oli kätevästi liki lattiatasossa. Mikäs siinä olisi ollut pyllistellessä ;), palautimme ovet kuitenkin. Reklamoimme virheistä ja uusi toimitus luvattiin lomakauden takia elokuun puoliväliin. Tehtaan ruuhkan takia (?) saimme ovet viimein viime viikolla, eli kolme viikkoa luvattua myöhemmin. Ja mitä paketista paljastui? Ovet, jotka olivat identtiset jo kertaalleen palautettujen kanssa! Myös tilatusta roskavaunusta puuttui osia. Näitä edelleen siis odotellaan, ja minä yritän pitää ärsyyntymiseni kurissa. Onneksi edes roskat saatiin oven taakse, piiloon pikkusormilta.

Keittiömyyjälle annan kyllä pisteet huumorintajuisesta ja hyvästä asenteesta, hänen kanssaan on ollut miellyttävä asioida. Korvauksena näistä viivästymistä saadaan sentäs asentaja laittamaan loput kilkkeet paikoilleen, mikä on miehelleni ilouutinen. Kun vanhoihin kaapinrunkoihin laitetaan uudet ovet, ei se kuulemma ihan itsekseen suju, vaikka saman valmistajan tuotteet ovatkin kyseessä. Kiva siis saada ammattimies edes näihin auttamaan.

Kunhan ovet saadaan kohdilleen, voin viimein huokaista tyytyväisyydestä. Keittiöstä tuli ulkonäöllisesti juuri sellainen, kuin halusinkin, ja toiminnallisesti se on osoittautunut myös erinomaiseksi. Avokeittiön jälkeen on ollut vaihteeksi mukava kokata ja syödä arkiset ateriat erillisessä keittiössä. Kaikki on lähellä – jääkaappi, tiskikone, astiat… Luksusta on, kun lapset voi komentaa ruuan jälkeen eri huoneeseen mesoamaan, jolloin me miehen kanssa saamme nauttia aterian loppuun rauhassa. Iso tiskiallas, johon mahtuu myös uunipelti, on todella kätevä. Tulee niitä peltejäkin tiskattua huomattavasti useammin :D. Välitilassa tapettia suojaa lasi, mikä on todella helppo pyyhkäistä puhtaaksi. Ei enää saumojen hinkkaamista! Kokonaisuutena siis tykkään keittiöstämme valtavasti.

Kun keittiö on viimein valmis, pääsen esittelemään sen kuvin. Tässä yksi kuva kuitenkin esimakuna – ennen tässä kohtaa sijaitsi tavallinen mikrolle tarkoitettu hyllykaappi sekä tavallinen yläkaappi, välitilassa oli laatoitus. Heivasimme kaapit ja laatoitukset, jossa tiimellyksessä seinään tuli hirvittävä reikä. Remonttispesialisti-V onneksi tekaisi uuden seinän kipsilevystä alle aikayksikön. Pitkään mietimme, minkälaisen avohyllyn laittaisimme mikrolle. Keksimme viimein testata tähän meiltä jo ennestään löytynyttä hyllykköä, ja sehän sopikin tähän kuin nenä päähän. Hylly on uustuotantona ostettua String-järjestelmää, jonka on suunnitellut Nils String vuonna 1947. Samaa hyllyä löytyy meiltä myös työhuoneesta. Tapetti on Ferm Livingin mallistoa ja ostettu tamperelaisesta Design Boulevardista. Muodikas 😉 pärekori on Luhta Homen.

5

3 kommenttia artikkeliin ”Keittiöremontti – ikuisuusprojekti?

  1. Heh, juuri itse mietin että kehtaakohan tässä enää edes blogata valmistuneesta keittiöstä kun remonttia on meillä tehty jo toukokuusta asti- esim kattolistoista osaa puuttuu edelleen! Meillä sentään saa syyttää ihan vain itseään, sitä kun tulee yleensä keksittyä tuhat muuta mielenkiintoisempaa hommaa kuin listojen askartelu..

  2. Tulipa tuosta mikrouuninurkkkauksesta viehättävä:) Kurjaa kun tuollaisia aikaa vieviä mokia sattuu tavarantoimituksissa,mutta onneksi tulivat hyvin vastaan kuitenkin.

  3. ahmija, kuvia ja juttua eetteriin vaan! Ei se kulunut aika, vaan lopputulos!
    Yaelina, kiitos :-), tykkään nurkkauksesta itsekin. Ei vanha mikrokaan näytä enää niin kamalalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s