Lapsiperheen perusruokaa on tietty jauhelihakeitto! Se saa aikuisten makuun sopivaa twistiä kunnollisesta maustamisesta. Jos lapset eivät välitä tulisesta ruuasta, heidän annoksensa voi ottaa erilleen ennen ärhäköiden aineksien lisäämistä. Käytin keiton valmistamiseen pakastealtaasta löytyvää puolivalmistetta, peruna-keittokasvispakastesekoitusta. Se on hyvä vaihtoehto silloin, kun aika ei riitä pilkkomiseen ja kuorimiseen. Löysin tämän reseptin alunperin Kotivinkistä. Keitto oli perushyvää – paremmalta se varmasti maistuu sitten, kun on niin kylmä, että pitää laittaa villasukatkin jalkaan.
Ainekset kattilalliseen
1 pss peruna-keittokasvispakastesekoitusta tai kasviksia maun mukaan
vettä
1 lihaliemikuutio
1 iso sipuli
400 g jauhelihaa
1 tlk kidneypapuja chilikastikkeessa
1 pss tacomaustetta
chilijauhetta
turkkilaista jugurttia tai ranskankermaa
Keitä kasvikset juuri ja juuri kypsäksi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Sillä välin kun ne kypsyvät, ruskista sipulit ja jauheliha. Yhdistä liha ja kasvikset, lisää pavut ja mausteet ja kiehauta.
Tarjoile keitto turkkilaisen jugurtin/ranskankerman ja maissilastujen kanssa.
Kokeilin tätä eilen poikaystävän kanssa, ja oli kyllä hyvää. Ranskankerma on lyömätön yhdistelmä vähän tulisen keiton kanssa.